SOLIDWORKS PDM Professional İçin SQL Yedekleme Planı Hazırlama

SOLIDWORKS kullanıcılarının veri yönetimi için en çok tercih ettiği program şüphesiz ki PDM Professional. Veri kartları, İş akışları, Otomatik numaralandırma, Otomatik PDF alma, BOM listelerinin ERP ile entegrasyonu gibi işletme içerisinde ki iletişimi üst düzeye taşıyan uygulamalar sunuyor. Bu uygulamaların düzgün ve sağlıklı çalışması için arka planda bir SQL Veritabanı ve PDM Arşiv uygulaması çalışıyor.

SQL Standart ‘ ın sağlamış olduğu otomatik yedekleme imkânı ile PDM Veritabanınızı otomatik olarak belirlenen zaman aralıklarında ve yine belirlediğiniz konuma yedekleyebilirsiniz. Bu yedekleme işlemi için aşağıda açıkladığımız birkaç dakikalık işlemleri yapmalısınız.

Bunun sonucunda olası işletim sistemi ve yazılımsal problemlerden kaynaklı veri kaybını önlemiş , sağlıklı şekilde yedekleme dosyalarını elinizde bulundurmuş olacaksınız.

SQL Server Studio içerisinde bu işleme başlamadan Hizmetler sekmesinden SQL Server Agent servisinin çalışması gerektiğini unutmayın!

Öncelikle SQL Server Management Studio uygulamasını çalıştırıyoruz.

Bunun akabinde kullanıcı adı ve şifre girişlerini tamamlıyoruz.

SQL Management Studio ‘ ya yetkili bir kullanıcı ile giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan sekmelerden Maintenance Plans sekmesine sağ tıklayıp Maintenance Plan Wizard uygulamasını çalıştırıyoruz.

Uygulamayı çalıştırdıktan sonra oluşturacağınız Otomatik Yedekleme Planı için parametreleri belirleyeceğimiz sayfa açılıyor.

  1. Otomatik Yedekleme seçeneğinin ismi
  2. Otomatik Yedekleme seçeneğinin tanımlanması
  3. Her görev için ayrı zamanlamalar veya tüm plan için tek zamanlama seçeneğini belirleyin. Tüm görevlerimizde aynı zamanlamayı gerçekleştirebiliriz. O yüzden alttaki seçeneği seçiyoruz.
  4. Hangi zaman aralıklarında, hangi sıklıkla yedekleme alacağınızı tanımlayın.

  1. Günlük , Haftalık, Aylık vb. yedekleme opsiyonlarını belirleyin.
  2. Hangi saat diliminde yedekleme olacağını belirleyin.

Daha sonrasında ise Back Up Database(Full) ve Maintenance Cleanup Task görevlerini seçip ileri diyoruz.

Bu işlemden sonra ise yedeklemenin dosya yolunu ve klasörleme seçeneğini belirliyoruz.

Bu işlemlerden sonra ise eski yedeklemeleri düzenli olarak silip yalnızca belirlediğimiz tarihe dönük tutmasını sağlayacak Clean Up işlemini çalıştıracaktır.

  1. Temizleme işleminin yapılacağını dosya lokasyonuyla yedekleme lokasyonu aynı olmalı
  2. Hangi zaman dilimine kadar olan yedeklemeleri tutmak istiyorsanız onları tanımlayın.

(Ekranda görmüş olduğunuz opsiyonda 1 haftalık yedekleri tutacak daha eskileri silecektir.)

Bu işlemlerden sonra oluşturduğunuz yedekleme planını sağ tarafta Maintenance Plans sekmesinin içinde görebileceksiniz.

İsteğiniz doğrultusunda bu işlemin vaktini beklemeden plana sağ tıklayıp Execute edebilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM Professional hakkında merak edilenler ve sorular için bize https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Son olarak blog üzerinde yer alan diğer SOLIDWORKS hakkındaki makalelere göz atmanızı da tavsiye ederiz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply