Draftsight Ücretli mi ? Draftsight Paketleri ve Lisanslama

Draftsight ücretli mi ? sorusu sıklıkla aldığımız sorular arasında yer alıyor. 2019-2020 sonrasında paketler ve lisanslama seçeneklerinde kapsamlı yenilikler getirildi. Yeniliklerden kastımız sadece yazılımda iyileştirmeler , arayüz değişiklikleri değil.  Yep yeni bir dönemi kastediyoruz. 2 milyonu aşan kullanıcısıyla dikkatleri çeken Draftsight ‘dan köklü yenilikler gelmesini elbette ki bekliyorduk. O halde gelin bu köklü değişikliklere ücretlendirme ve paketler olarak mercek tutalım.

Draftsight Paketleri

Draftsight satın almak istediğinizde 4 ayrı paket ile karşınıza çıkıyor. İhtiyaçlar göz önünde tutularak oluşturulmuş paketler standart, professional, premium, enterprise / enterprise plus olarak isimlendiriliyor.

 Draftsight Standard:   Alışılagelmiş arayüz ile 2D çalışmalar yapmak isteyen öğrenciler, eğitimciler, bireyler veya hobi amaçlı kullanımlar için ideal bir pakettir.

 Draftsight Professional:   Çalışmalarını özel API ler geliştirerek hızlandırmak isteyen profesyonel kullanıcılar içindir. Verimliliği ciddi derecede arttırır. Standart pakette olduğu gibi 2D çalışmalar yapmak için olanak sağlamaktadır.

 Draftsight Premium:   2D ve 3D çalışmalar yapmak isteyen kullanıcılar için geliştirilmiştir. 3D DWG çizimleri yapılabilir ve tam donanımlı 2D çizimlerinizi başarıyla oluşturabilirsiniz.

Draftsight Premium Paketi
 Draftsight Enterprise / Enterprise Plus :   Tam donanımlı 2D araçlar ve API desteği ile çok kullanıcılı firmalar için mükemmel bir çözümdür. Firma genelinde eş zamanlı olarak kullanım yetkisi sağlayan özel bir ağ lisansına sahiptir. Draftsight Enterprise ‘a ek olarak tam donanımlı 3D çalışmalar yapmak istiyorsanız her şeyi ile üst seviyede Draftsight Enterprise Plus paketi tercih edebilirsiniz.

Kısaca açıkladığımıza göre genel bir karşılaştırma tablosu ile paketler arasındaki farklılıkları netleştirebiliriz.

Draftsight Ücretli mi?

Makalenin hemen başında yeni bir dönem olarak belirtmiştik. 2 milyonu aşan aktif kullanıcısı ile artık Autocad alternatifi program olarak görmek gerçekten de Draftsight ‘ı küçümsemek olacaktır. 2018 öncesine kadar tamamen ücretsizdi ancak 2019 ve sonrasında artık ücretli hale geldi.

Lisanslama Yöntemi

Lisanslama ise standard, professional ve premium paket yıllık olarak, kiralama metoduyla sahip olunabiliyor. Draftsight resmi web sayfasını ziyaret ederek kiralayabilirsiniz.

Enterprise ve Enterprise Plus ise kiralama değil direkt olarak satın alınan paketlerdir. SOLIDWORKS yetkili satıcılarından tam teknik destek hizmeti alabilirsiniz. Eğer çoklu kullanıcılarınız varsa sahip olabileceğiniz kapsamlı ve ekonomik bir çözümdür. Daha fazla detay almak isterseniz bizlere https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz.

Son olarak blogda yer alan diğer içeriklere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Saygılarımızla.

Leave a Reply