ENJEKSİYON KALIPLARININ ZORLUKLARI NASIL AŞILIR?

ENJEKSİYON KALIPLARININ ZORLUKLARI NASIL AŞILIR?

Tasarımı için her şeyinizi verdiğiniz bir parçanın üretimine geçtiğinizde başarısız olduğunuzu bir düşünün. Tasarım için harcadığınız zaman, binlerce dolarlık boşa giden kalıplar ve bunların sonucunda en baştan tekrar başlamak. Bundan daha korkutucu bir kabus olabilir mi?

Günümüzde kullanılan plastik parçaların %80’inden fazlasının enjeksiyon yöntemi ile üretildiğini düşünürsek bu kabuslarınız gerçek olabilir. Hatasız bir plastik enjeksiyon süreci için zaman, sıcaklık, basınç, malzeme, parça tasarımı gibi birçok şeyi hesaba katmak zorundasınız. Tasarımcılar, kalıp üreticileri ve plastik üreten firmalar kaliteli parçalar yapabilmek için bütün bu parametreleri aşağıdaki soruları cevaplayarak hesaba katmak zorundadır.

  • Parça geometrisi et kalınlığını karşılayabilecek mi?
  • Dolum/Ütüleme/Soğuma zamanları ne olmalı?
  • Malzeme, Soğutma Kanalları ve Kalıp için optimum sıcaklık ne olmalı?
  • Doğru dolum ve ütüleme zamanı ne olmalı ve en iyi malzeme nasıl seçilir?


Bu soruların cevaplarını bulabilmek için tasarımcılar ve üreticiler arasında sürekli git-gel yaşanmaktadır. Prototip kalıp üretimi ve deneme yanılma yöntemi size zaman ve maliyet olarak geri dönmektedir. Fakat doğru bir enjeksiyon kalıp analizi size yardımcı olabilir. Kalıpları sanal ortamda test etmek tasarımcılar ve üreticiler arasındaki bariyerleri kaldırarak daha verimli çalışmalarını sağlayarak, protatip maliyetini ve kalıp kayıplarını ortadan kaldırır.
Kalıp dolum analizi size yardımcı olarak zaman kazanmanızı, maliyetleri düşürmenizi ve plastik parçalarınızın kalitesini arttırmanızı sağlar. SOLIDWORKS Plastics ile birlikte analiz yaparak kabuslarınıza son verebilirsiniz. Daha fazlası için bizimle iletişime geçerek SOLIDWORKS Plastics’in sizin için neler yapabileceğini öğrenebilirsiniz. Kısa bir vakit ayırarak SOLIDWORKS Plastics Temelleri videosunu aşağıda bulabilirsiniz.
Şimdi sakin olun, Plastics ile her şey yolunda.

 
 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir