WorkNC CAM ve WorkXplore 3D Viewer Heck Becker GmbH’de Verimliliği Artırıyor

Hafif motorlar ve transformasyonlarla, üretimde önemli bir rol oynayan Die-cast aliminyum bileşenler şimdi hiç olmadığı kadar talep görüyor. Bu 1990’lardan beri gelişmiş döküm araçlarının yapısına odaklanmış ve döküm kalıp üretiminin öncüsü olan Heck & Becker için iyi bir haber.
WorkNC-H
Ludwig Heck ve Jakob Becker tarafından 1936 yılında kurulan ve Dautphe lakabıyla anılan şirket şimdilerde Heck & Becker olarak biliniyor ve 160 kişiye istihdam sağlıyor. Otomotiv sektörünün en başarılı ve yenilikçi kalıp üreticilerinden biri olan ve Almanya’nın Dautpheal kentinde hizmet veren firma aktif olarak otomotiv teknolojilerinin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Bununla birlikte geleneksel yanmalı motorlar için parça ve alternatif enerji parçaları üretiyor.
“WorkNC kalıp ve parça üretmek için kullandığımız bir CAM sistemidir. Kullanımı kolay ve ihtiyacımız olan tüm özel freze stratejilerini içerir.”
Klein ve Ralf Fett, Heck & Becker’ın Üretim Müdürü

CAD CAM Yazılımı Sayesinde İlerleme
Yıllar geçtikçe, Heck & Becker yeni üretim süreçlerine sıra geldiğinde sadece teknolojik açıdan ön planda olmadığını bunun yanında da yeni tasarım ve programlama yöntemlerinde başarıyı yakaladığını kanıtlamıştır. Otomobil üreticilerinin Dassault Systèmes ile doğrudan işbirliği sayesinde Modern CAD (Computer Aided Design) ve CAM (Computer Aided Manufacturing) teknikleri 90’ların başlarında şirkette uygulanmaya başlandı. Kalıp üreticisi daha sonra Vero Software tarafından üretilen WorkNC’yi , NC programı olarak kullanmaya başladı.
Şirkette üretim kontrol departmanında CAM, HSM ve EDM programlarından sorumlu müdür olarak görev yapan Achim Klein, imalat yazılımındaki erken gelişmelerin, takım ve kalıp yapımı sektöründe bir devrime yol açtığına inanıyor. “Günümüzde Heck & Becker’da tasarım yazılımının ve WORKNC’nin kullanılmasıyla, bilgisayarınızda oluşturulan modelin bir parçası WorkNC sisteminize aktarılır. Buradan da sadece birkaç fare tıklamasıyla oluşturulan program doğrudan makine aracına aktarılır. Önceki yıllarda bir yıldan önce bitmesi mümkün olmayan freze işi artık günler bazen saatler içinde halledilebilir.”
WorkNC Kalıp Yapımında Kullanılan CAM Sistemidir
WorkNC Heck & Beckers’da 20 yılı aşkın bir süredir kullanılmaktadır. Bugün şirket 16 işleme merkezi ve EDM makinelerine güç vermek için 5 WorkNC V22 kullanan programcıya iş imkanı sunmaktadır. Çalışanların işini daha da kolaylaştırmak için WorkNC, 2-, 2.5- ve 3D işlemede optimize edilmiş freze stratejileri ve aynı zamanda 3-, 4- ve 5 eksenli işlemede de avantajlı otomatik fonksiyonları sağlar. WorkNC, Heck & Becker’da sanattan parçaya giden ve birlikte çalışabilirlikle başlayan bu yolculukta çok önemli bir rol oynamaktadır. Şirketin üretim müdürlerinden Fett müşterilerinin farklı geliştirme ve tasarım sistemlerini kullanırken, WorkNC’nin bütün büyük sistemlere direkt arayüz sunmasının da büyük bir avantaj olduğunun altını çiziyor.
Programın özellik tanıma yeteneğine ek olarak; WorkNC’nin  araç yönetimi kolaylığı, çarpışma algılama ve simülasyon fonksiyonları büyük önem taşımaktadır. Üretimden önce WorkNC Viewer’ın makine-araç operatörlerine analiz yapma imkanı sunması ve istenilen bilgiyi yazdırılmış çizimlerden ve süreç raporlarından daha hızlı ve detaylı bir şekilde sunması WorkNC kullanan firmalara büyük bir avantaj sunar.

WorkNC Zaman ve Mesafe Katettirir

Heck & Becker 5 yıl önce şirketin diğer bölümlerinde de kullanılmak üzere parçalar ve döküm kalıplarına yönelik önemli bilgileri hızlı bir şekilde elde etmek amacıyla WorkXplore 3D lisansı satın aldı. (Hızlı hareket sağlayan bu yazılım doğrudan temsil, analiz ve özgün 3D CAD verilerinin orijinal CAD yazılımına gerek duyulmadan eklenmesi için tasarlanmıştır.) Satınalma, finans ve parça departmanlarında uygulanan test amaçlı kullanım periyodundan sonra çalışanlar bu programın veriminden dolayı onsuz çalışamaz hale geldiler. Programlama departmanları bile müşteri datasını gerçek programlama işine geçmeden önce hızlı kontrol edebilmek için WorkXplore’u kullanıyor.
Klein ve Fett’e göre, sonuçta, müşteri memnuniyeti ve kaliteli üretim WorkNC’yi sahnede en güçlü oyuncu yapıyor.

Kazanılan Avantajar

  • WorkNC algılama ve simülasyon programları için değerlidir
  • WorkNC 2’den 5 eksene kadar optimize edilmiş arakaba sunar
  • WorkNC bütün büyük sistemlere direkt arayüz sunuyor

Kaynak:www.worknc.com sayfasından çeviridir
armada yazılım logo_küçük

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir