CAMWorks Kullanmak için 10 Neden…


120 yıllık tecrübe-40Bin Kullanıcı- İlk SolidWorks Gold Partneri
Yaklaşık 40.000 kullanıcı 20 yıldan fazla tecrübe, sertifikalı teknik destek elemanları, tamamen entegre ve SolidWorks ile Gold Partner olması sayesinde işlerinizde hızlı ve güvenilir çözümler sunar. Kullanıcı arayüzünün sade ve anlaşılır olmasının yanı sıra Türkçe olması da müşterilerimizin adaptasyonu ve kullanımını öğrenme açısından avantaj sağlamaktadır.
2. Otomatik Unsur Tanıma
Otomatik Unsur Tanıma (AFR), parça şekillerini analiz eder ve cep, pim yuvası, delik ve yuva gibi en yaygın işlenebilir unsurları otomatik olarak işler. AFR, ana SolidWorks modellerini veya IGES, SAT vs. yoluyla alınan diğer katı modellerdeki unsurları da tanıyabilir.
3. Kontrollü üretim ve arşivleme
CAMWorks’ün gücü ve SolidWorks’ün montaj esnekliği ile birden fazla parçalı montajların işlenmesi ve daha kesin sonuç alınması oldukça kolaydır. Bütün yardımcı elemanlar, makine bileşenleri, parçalar, kütük, mengene ve fikstürler modellenebilir. Tanımlanan mengene, fikstür, bağlama pabuçları gibi modellere çarpma kontrolü yapabilir, çoklu parça ve montaj ortamında oluşturulmuş takım yollarını dosyalayabilirsiniz.

4. Eş zamanlı tasarım
Programın tamamen SolidWorks ile entegre olması sayesinde CAM işlemleri sırasında işlediğiniz parçada herhangi bir değişiklik yaptığınızda bu değişiklik otomatik olarak önceden yaptığınız işlemlere yansır ve güncel olarak parçanızı işlemenizi sağlar. Böylece eş zamanlı tasarım süreçleri oluşturmanıza yardımcı olur.
5Üretim Süreç Kontrolü
3 eksen işlemlerinde yatayda ve dikeyde yapılan giriş-çıkış hareketlerini kontrol edebilir, her yüzeye ve forma göre takım yolları atayabilirsiniz. İşleme stratejilerini (Area Clerance, Z  Level, Constant Stepover, Pattern Project, Flat Area ve Cruve Project) parçanızın durumuna göre değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda oluşturduğunuz işlemlerin pratikte ne kadar zaman aldığını öğrenip, üretim sürecini de rahatça kontrol edebilirsiniz.
 6. Kontrol Sizde
CAMWorks’te UPG ve EC Edit gibi programlar sayesinde kendi tezgahınıza özel ayarlamalar yaparak tezgahınızın çalışma verimini artırabilirsiniz. Ayrıca sizin istediğiniz devir, ilerleme gibi parametreleri de tezgah postunuza (G kodları çıktısı) rahatlıkla tanıtabilirsiniz. Böylece kontrol tamamen sizde olur.
7. Simüle edin
İşleyeceğiniz parçalara doğru işlem yapıp yapmadığınız kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Takım yollarını animasyon şeklide oynatabilir; güvenlik kontrollerinden tutucu çarpması, kesici çapı çarpması gibi özellikleri açarak işlem esnasında nerelerde çarpma olduğunu görebilir ve işlemlerinizi doğru bir şekilde yaparsınız. Ayrıca gerçek makina simülasyonları sayesinde tezgahınızda işler gibi simüle edebilirsiniz.
8. Zamandan Tasarruf Edin
CAMWorks Teknoloji Database sayesinde yaptığınız operasyonları, özel takımlarınızı, devir ve ilerleme gibi parametreleri kaydedebilirsiniz. Böylece aynı işlemler için kullandığınız operasyon ve parametre ayarlarını databaseden rahatlıkla çekerek zamandan tasarruf edersiniz.
9. Otomatik Takip
CAMWorks Tornada Döküm ve yarı mamül parçalara çevrim oluşturarak CAMWorks’te yapmış olduğunuz tornalama operasyonlarında CAMWorks otomatik olarak kalan talaşı takip eder ve boşta işlemeler yapmadan sadece kalan alanı tornalar. SolidWorks içindeki modelde bir değişiklik yaptığınız anda CAMWorks te takım yolları da otomatik olarak değişir. Aynı zamanda tornalama işlemi yaptığınız parçalarınız CAMWorks ekranında yapmanız mümkündür. Kullanması basit hızlı ve güvenli torna modülümüz ile programlama zamanlarından büyük kazanç elde edeceksiniz.
10. Pozisyonlamada Kolaylık
CAMWorks, ileri seviye 3+2 işlemeleri desteklemesi sayesinde, parçanın farklı yüzeylerinde farklı operasyonlar gerçekleştirilebilir. Ayrıca, CAMWorks bu tür çoklu pozisyonlamalarda otomatik takım yolları oluşturabilir. Çok eksenli frezeleme operasyonları Döner tabla, Döner ve açılı yatabilir (rotating and tilting table) tabla, 5 eksen döner ve yatabilir kafa (rotating and tilting head) ve yatay işleme tezgah operasyonlarını içerir.
4. ve 5. Eksen pozisyonlaması SolidWorks’te oluşturulan “0” dereceli yüzey eksenidir. Her iki eksen ve 3 eksen operasyonları bir parça üzerindeki farklı pozisyonlamalarda ya da çoklu parçaların farklı yüzeylerinde kullanılabilir. Tanımlanan kütükteki kalan talaşı hesaplayabilmesi sayesinde takımın havadaki boşta gezmelerini azaltır. Uygun ve doğru pozisyonlamalar ile işleme sürelerinde kazanç sağlar. 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir