SOLIDWORKS 2020 Sistem Gereksinimleri

SOLIDWORKS 2020 sistem gereksinimleri, tasarımlarınızı en verimli şekilde yapmanız için gerekli yazılımsal ve donanımsal konfigürasyonu içermektedir. Öncelikle ana hatlarıyla sizler için önerdiğimiz bilgisayar konfigürasyonunun bir özetini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz. Detaylı yorumlarımız ise yazının hemen devamında…

# İşlemci: 3 GHz ve üstü işlemci hızı (tercihen 4GHz’e yakın)

# İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit

# RAM: 32GB (16GB minimum)

# Hard Disk: Solid State Drive (SSD)

# Ekran Kartı: Standard Montajlar için NVIDIA Quadro P1000 veya AMD Radeon Pro WX 4100

Basit Parçalar ile Yapılan Büyük montajlar: NVIDIA Quadro P2000 veya AMD Radeon Pro WX 7100

Karmaşık Parçalar ile Yapılan Büyük Montajlar: NVIDIA Quadro P4000/5000 veya AMD Radeon Pro WX 8200/9100

SOLIDWORKS Visualize 2020: NVIDIA Quadro P4000/5000 veya AMD Radeon Pro WX 8200/9100

# Dosya Yönetimi: SOLIDWORKS PDM Professional

SOLIDWORKS 2020 için Hangi İşlemci Önerilir?

SOLIDWORKS Intel ve AMD işlemcilerinin ikisini de desteklemektedir.

Solidworks unsurların oluşturulmasında veya yeniden oluşturma sırasında tek çekirdek kullanmaktadır. Bu yüzden 1 çekirdeğin işlemci hızı burada önemli hale gemektedir.

Intel ve AMD Turbo Boost hızı aslında işlemcinin belli bir süre için ulaşabileceği maksimum hızı göstermektedir. Fakat işlemciler bu hızlarda uzun süre çalışamamaktadır ve iş yükü, sıcaklık ve güç modunuza göre normal hızına dönebilmektedir.

Solidworks’ün bazı fonksiyonları çok çekirdek teknolojisini kullanabilmekte ve üzerindeki iş yükünü çoklu işlemcilere bölebilmektedir. SOLIDWORKS Simulation, Visualize gibi ürünler, sanal çekirdek teknolojisini kullanmaktadır. Bu ürünlerin kullanımında işlemci sayısının çokluğu öne çıkmaktadır.

En hızlı bilgisayarın iyi tasarım için yeterli olmadığını unutmayın. Karmaşık referansları minimize etmeniz, büyük montaj modunu bilmeniz ve performans araçları işlemciye binecek yükü azaltacaktır. Bizden alacağını Büyük Montajlarda Çalışma eğitimi ile verimliliğinizi ve montajların performansını fazlasıyla arttırabilirsiniz.

Donanımınızın performansını SOLIDWORKS Performance Test ve PassMark Benchmark Aracı ile test edebilir ve diğer donanımlar ile kıyaslayabilirsiniz.

SOLIDWORKS 2020 Hangi İşletim Sistemini Önermektedir?

SOLIDWORKS 2020 resmi olarak aşağıdaki işletim sistemlerini desteklemektedir:

Windows 7 SP1, 64-bit

Windows 10, 64-bit

Not: Windows Home versiyonu desteklenmemektedir.

Not: Windows 8.1 desteği SOLIDWORKS 2018 SP5 ile bitmiştir.

ÖNEMLİ: Windows 7 desteği SOLIDWORKS 2020 SP5 ile bitecektir.

SOLIDWORKS 2020 için Ne Kadar RAM Önerilir?

SOLIDWORKS ’ün kendi sayfasında en az 16GB Ram önerilmiştir. Fakat büyük modeller ve analiz için daha fazla RAM gerekmektedir. Karmaşık modellerde ve analizde RAM’in tükenmemesi için 32GB ram kullanmayı göz önünde bulundurun. İleride arttırmak için RAM yuvasında boşluk bırakmak iyi olacaktır. 32GB için 4 adet 8 yerine 2 adet 16GB RAM kullanımı gibi…

SOLIDWORKS 2020 için Hangi Ekran Kartları Önerilir?

The NVIDIA Quadro, AMD FirePro or AMD Radeon Pro serileri SOLIDWORKS için sertifikalı ekran kartlarıdır. OpenGL hızlandırması olan ekran kartları performans ve stabil anlamında daha iyi olacaktır, özellikle 3D modeli görüntülerken (yenileme, döndürme, yaklaşma ve sürükleme)

NVIDIA Quadro P, GP, GV and RTX serileri en son çıkan versiyonlardır

The AMD Radeon Pro WX serisi en son çıkan versiyondur.

Üstün bir grafik kartı daha iyi performans sağlayacak gibi görünse de, ödenecek para miktarı çarpıcı bir artış getirmeyecektir. Daha hızlı işlemci ve SSD diskler daha fazla performans artışı sağlayacaktır.

SOLIDWORKS Visualize kullanıcıları için ekran kartına yatırım yapmak daha mantıklı olacaktır. Önceki Visualize sürümleri sadece NVIDIA Quadro modellerini desteklerken Visualize 2020 versiyonu ile AMD Radeon Pro modelleri de desteklenmektedir.

Oyun için olan Geforce veya Radeon ekran kartları SOLIDWORKS için yüksek performans veremeyecektir. Bu kartlar düşük poligonda yüksek yenilemeye sahiptir fakat CAD uygulamaları çok fazla detay (poligon) içermekte ve görüntü çok hızlı bir şekilde yenilenmemektedir. O yüzden özellikle DESTEKLENEN grafik kartlarını kullanmanız performans olarak daha önemlidir.

İki ekran kartı kullanımı Solidworks’de ekstra bir performans sağlamayacaktır. Sadece Visualize ürününde 2 ekran kartı olması sizin için bir avantaj sağlayacaktır.

Dosyalarımla Lokal Diskte mi yoksa Ağ Üzerinden mi Çalışmalıyım?

Maksimum performans ve stabil çalışmak için, dosyaların lokalde olması gerekmektedir. Dosyaların açılması ve kaydedilmesi ağ üzerinden daha yavaş olacaktır ve dosyaların bozulma olasılığını arttıracaktır. SOLIDWORKS PDM veri yönetim programı dosyaların ağ üzerinden lokal diske alınıp üzerinde çalışarak tekrar ağ üzerine yazılmasını çok yüksek hızlarda sağlar ve böylelikle size yüksek performans ve data kaybı olmadan çalışmanıza olanak sağlar. Veri yönetim programlarının en önemli özelliklerinden biridir.

SOLIDWORKS 2020 için önerilen minimum sistem gereksinimi nelerdir?

SOLIDWORKS için önerilen minimum sistem gereksinimini kendi sitesi olan aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz:

https://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html

SOLIDWORKS 2021 Sistem Gereksinimleri için lütfen tıklayınız.