SOLIDWORKS Malzeme Kütüphanesine Yeni Malzeme Ekleme

SOLIDWORKS ‘de malzemeler tasarımlarınız hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanın önemli bir yoludur. Bu bilgiler ağırlık, ağırlık merkezi veya  bir simülasyonun parçasının belirli bir yük altındaki hareketi olarak  düşünülebilir. Parçalarınızın malzeme özelliklerini atamadan bunların hiçbiri mümkün değildir. Ancak, yerleşik SOLIDWORKS kitaplığında aradığınız malzeme yoksa veya satıcınızın size gönderdiği özellik değerleri yazılımda bulunanlarla eşleşmiyorsa, manuel olarak bizim Solidworks malzeme kütüphanesine malzeme eklememiz gerekmektedir.

Aşağıdaki adımları takip ederek özel malzemeyi malzeme kütüphanesine ekleyebiliriz. Şimdi başlayabiliriz.

SOLIDWORKS Yeni Malzeme Ekleme / Özel Malzeme Oluşturma

 1-  Parça dokümanını açtıktan sonra unsur ağacında “Malzeme” kısmına sağ tıklayın ve   “Malzemeyi Düzenle” deyin.

 2-  Açılan pencerede varsayılan olarak gelen herhangi bir SOLIDWORKS malzeme klasörüne sağ tıklıyoruz ve “Yeni Kütüphane” diyoruz.

 3-  Varsayılan olarak gelen Solidworks malzeme klasörlerine ek olarak ekleyeceğimiz özel malzeme klasörümüzün dosya yolunu ve ismini belirledikten sonra yeni oluşturduğumuz klasöre sağ tıklıyoruz ve “Yeni Kategori” diyoruz.

 4-  Yeni Kategori seçeneği ile aslında oluşturacağımız malzemelerin bir üst başlığını oluşturuyoruz ve  oluşturduğumuz özel malzemeleri kategorize ederek bu malzemelere kolayca erişebiliyoruz

 5-  Oluşturmuş olduğumuz kategoriye sağ tıklayarak “Yeni Malzeme” diyoruz ve gerekli özellikleri girerek (yoğunluk,gerilme mukavemeti,görünüm…) SOLIDWORKS yeni malzeme ekleme işlemini tamamlamış oluyoruz.

SOLIDWORKS ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak için bizlere https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Son olarak eğer halen incelemediyseniz blog üzerinde yer alan diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Saygılarımla.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir