SOLIDWORKS Flow Simulation’da Modelden Malzeme Verisi Alma

SOLIDWORKS Flow Simulation’da termal analiz yaparken, modelde kullanılan malzemelerin otomatik olarak simülasyona dahil edilmesi büyük kolaylık sağlar. Özellikle konveksiyon gibi ısı transferi içeren analizlerde, malzemelerin doğru termal özelliklere sahip olması kritik önem taşır.

Bu işlemi hızlıca gerçekleştirmek için Katı Malzemeler (Solid Materials) sekmesine giderek sağ tıklayıp “Modelden Veri Al (Import from Model)” seçeneğini kullanabilirsiniz.

Flow Simulation Ana Ekranı

Ardından açılan ekrandan hangi malzemelerin simülasyona alınıp alınmayacağını belirleyebilir, istediğiniz malzemeleri direkt olarak simülasyon ortamına çekebilirsiniz.

Modelden Veri Alma

Bu komut, montaj veya parça dosyanızda atanmış olan malzeme bilgilerini otomatik olarak Flow Simulation ortamına aktarır. Böylece manuel malzeme tanımlama ihtiyacı ortadan kalkar ve hata riski azalır.

Leave a Reply