SOLIDWORKS ELECTRICAL’da 3D Modellerin Kopyalanması ve Ayarlar

SOLIDWORKS Electrical’da 3d modellerin projeye eklemesini ve projeyi arşivleyip başka bir kullanıcıya gönderdiğimizde arşivin içerisinde 3d modellerin eklenmesi ve diğer 3d ayalarını aşağıda bulunan adımları takip ederek sağlayabilirsiniz.

Araçlar sekmesi > Uygulama Ayarları

Karşımıza çıkan ekranda Database ile ilgili ayarlamalar karşımıza çıkacaktır.  Karşımıza gelen pencerede 3D seçeneği seçilmelidir.

İlk seçenek işaretli olması durumunda 3B modeller proje dosyasına kopyalanır. (Default ayarlarda işaretli gelir, Arşiv dosyası boyutunu artıracaktır.)

İkinci seçeneğin işaretli olması durumunda Montajlarınızdaki bileşenleri yeniden adlandırabilirsiniz. (Default ayarlarda işaretli gelir.)

Üçüncü seçenek işaretli ise eğe, bir tesisat (kablolama) yapıldıysa oluşturulan bu tesisatın oluşturmuş olduğu geçici dosyaların kaldırılmasını sağlar. (Default ayarlarda işaretli gelir.)

Dördüncü seçenek ise, 3B bir parçayı taşıdıktan sonra çizim rotasını otomatik olarak yeniden oluşturmasını sağlamak içindir. (Performansı yavaşlatabilir.) (Default ayarlarda işaretsiz gelir.)

 

Leave a Reply