SOLIDWORKS Manage Sürece Kayıt Gönderme

SOLIDWORKS Manage’da yeni bir süreç ayarlarken kaydınızı yeni sürece göndermeye çalışırken aşağıdaki ekranı görmek yaygın bir durumdur. Örneğin belirli bir nesne türü tarafından kullanılacak bir Mühendislik Değişikliği Sürecinde karşılaşabilirsiniz. Açılır menü boş ve bir işlemi seçemiyor musunuz?

Bunu düzeltmek için işleminizi düzenleyin (İşlemler penceresine gidin > İşleminizi seçin > sağ tıklayın > Yönetim) ve aşağıdakilerin doğru şekilde yapılandırıldığından emin olun:

  • Ana Yapılandırma sekmesinde , işlemi başlatmak için nesnenizin bulunabileceği tüm olası durumlar, GİRİŞ kayıtlarının Durumu’nda listelenmelidir . Aşağıdaki örnekte Teslim Edildi, Teslim Alındı ​​ve Serbest bırakıldı durumlarındaki kayıtlar yeni bir süreç başlatabilir.

  • Erişim Hakları sekmesinde işleme izinler atadığınızdan emin olun. Yeni süreci oluşturan grup veya kullanıcının süreç üzerinde tam kontrole sahip olması gerekir.
  • Nesneler ve Kısmi Yöneticiler altında , süreci başlatacak nesnenin seçildiğinden veya Tüm nesnelerde kullan seçeneğinin işaretlendiğinden emin olun.

  • Son olarak, İş Akışı Özellikleri altında başlangıç ​​aşamasını seçin ve Kullanıcıların Öğe Eklemesine veya Kaldırmasına İzin Ver seçeneğini işaretleyin . Daha sonra aynı ekranda Kaydet’e basın.

Kaydet düğmesine basılmaması, bu ayarın herhangi bir uyarı olmadan sıfırlanmasına neden olacağından son adım kolayca atlanabilir.

Artık nesnenizi veya kaydınızı bu işleme gönderebilmelisiniz.

Leave a Reply