SOLIDWORKS PDM’de Work Offline Çalışma Sistemi

Çevrimdışı çalışmadan önce, çevrimiçi modda iken gözden geçirmeniz veya değiştirmeniz gereken dosyaları kontrol etmek önemlidir. Çevrimdışı modda dosyaları kasaya gönderme veya kasadan alma imkânınız olmayacaktır. Çevrimdışı çalışmaya hazırlanmak için, kasaya göndermeniz gereken dosyaları kasaya göndermeli ve düzenlemeyi planladığınız dosyaları kasadan almalısınız. Ayrıca, düzenlemeyi düşünmediğiniz ancak kullanmanız gereken diğer dosyaların da son sürümlerini almanız gerekir. (Toolbox dosyaları dahil.)

Gerekli tüm dosyaları hazırladıktan sonra, çevrimdışı çalışmaya hazırsınız demektir. Bunun için iki yöntem vardır. İlk olarak, giriş ekranında “Çevrimdışı Çalış” butonunu görebilirsiniz.

İkinci bir seçenek olarak eğer zaten PDM’e giriş yaptıysanız, Araçlar> Çevrimdışı Çalış seçeneğine gidebilirsiniz. Bu seçeneği kullandığınızda, çevrimdışı moda geçtiğinizi bildiren bir simge görürsünüz ve Windows Explorer kapanır. Çevrimiçi moda geri dönmek istediğinizde, Araçlar> Çevrimiçi Çalış üzerinden işlem sağlayabilirsiniz.

Artık çevrimdışı modda çalışıyorsunuz. Çevrimdışı moddayken PDM deneyiminizde birkaç farklılık gözlemleyeceksiniz. En belirgin olanı, normalde yeşil olarak gördüğünüz klasörlerin şimdi mavi renkte olmasıdır.

Bir sonraki fark ise dosya gezgininde PDM sütunlarının olmayışıdır, bunun yerine bir “Yazılabilir” sütunu göreceksiniz, kasadan aldığınız herhangi bir dosya yazılabilir olacak fakat kasadan almadığınız dosyalar yazılabilir olmayacaktır.

Dosya Gezgini (Çevrimiçi modda)

Dosya Gezgini (Çevrimdışı modda)

PDM ile ilişkili sütunlarla birlikte, veri kartı, sürüm, malzeme listesi, içerir ve kullanılan yer gibi PDM sekmeleri herhangi bir bilgi görüntülemez. Bu durum, bu bilgilerin tümünün SQL veri tabanında depolanmasından kaynaklanır ve artık bu veri tabanına bağlı değiliz.

Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çevrimdışı moddayken, şu anda veri tabanına bağlı olmasanız bile dosyalarınıza erişebilir ve çalışmaya devam edebilirsiniz.

Çevrimdışı çalışırken dosyaları taşımamayı veya yeniden adlandırmamayı öneririz, çünkü bu tür değişiklikler çevrimiçi moddaki PDM’e yansıtılmayacaktır. Ayrıca, dosya referanslarında yapılan herhangi bir değişiklik güncellenmelidir. Örneğin, çevrimdışıyken bir dosyayı yeniden adlandırırsanız, çevrimiçi çalışmaya geri döndüğünüzde orijinal dosya hala orada olacak ve PDM sadece yeniden adlandırılan dosyanın yeni bir dosya olduğunu düşünecektir.

Çevrimdışıyken yeni dosyalar oluşturabilirsiniz, ancak bunları yeniden bağlandığınızda dikkatlice kontrol etmeniz gerekir. Bu yeni dosyalar “Yerel Dosyalar” olarak görünecektir. Yerel dosyalar, yerel kasa görünümü dizinine kaydedilen ancak kasaya eklenmeyen dosyalardır. Bu dosyaları kasa içine eklemek için çevrimiçi modda olmanız ve dosyaya sağ tıklayarak “Dosyayı Kasasına Ekle” seçeneğini seçmeniz gerekmektedir.

Ayrıca tüm yerel dosyaları kasaya ekleme seçeneği de mevcuttur. Bunu yapmak için çevrimiçi olmanız, dosya gezgininin beyaz alanına sağ tıklamanız ve Yerel Dosyaları Ara’yı seçmeniz gerekir.

Çevrimiçi moda döndüğünüzde yerel dosyaları artık görmeyebilirsiniz. Bunu düzeltmek için, ya siz ya da yöneticiniz, Yönetim aracını açabilir ve Kasa> Kullanıcılar> [kullanıcı] > Ayarlar > Dosya Gezgini > tüm dosyaları göster bölümüne giderek ayarları değiştirebilirsiniz.

Leave a Reply