SOLIDWORKS Yeniden Oluşturma Komutları (Rebuild)

SOLIDWORKS yeniden oluşturma komutları en sık kullanılan araçlardan bir tanesidir. Modelin fiziksel şekli; modeli veya montajı yönlendiren parametrelerdeki değişikliklerle birlikte geliştikçe, modellerimizi yeniden oluşturma gerekliliği artmaktadır. SOLIDWORKS içerisinde yeniden oluşturma komutu en üst panelde bulunur. Simgesini ise trafik lambası işaretçisine benzetebiliriz.

CTRL+ B ve CTRL Q Arasındaki Farklar

Trafik lambası butonu  veya Ctrl+B kısayolu ile ulaşabileceğiniz “Yeniden Oluştur” (Rebuild) komutu, son yaptığınız işlemler sonrası değişen unsurları ve onların etkilediği unsurları yeniden oluşturmaktadır. Unsur ağacında yeniden oluşturulması gereken unsurlarda trafik lambası sembolünü görebilirsiniz.

Yeniden Oluşturmayı Zorla (CTRL + Q ) ise CTRL+B gibi sadece değişken unsurları değil, unsur ağacındaki tüm unsurları sırasıyla yeniden oluşturur. Yeniden oluşturma işlemini CTRL+ Q komutuyla yapmak , parça üzerinde yapmış olduğunuz değişikliklerin farklı bir parça üzerinde sorun oluşturup oluşturmadığını görebilmeniz açısından daha iyi olacaktır. Ancak bu işlemde yalnızca yenilenen dosyaları değil de tüm dosyalar yenileyeceğinden CTRL + B komutuna göre daha uzun sürecektir.

Yeniden Oluşturmayı Zorla (CTRL+Q)

 

En üst Unsuru Yeniden Oluşturmaya Zorla(CTRL+Q)

 

CTRL+ Shift+ B komutu parçanızın tüm konfigürasyonlarını yenilerken, CTRL + Shift+ Q komutu ise tüm konfigürasyonları yenilemeye zorlar.

CTRL + SHİFT+ B

 

CTRL+ SHİFT+ Q

 

SOLIDWORKS hakkında daha fazla bilgi ister misiniz? Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi ve destek için buraya tıklayın. 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir