DriveWorks Nedir? Avantajları Nelerdir?

SOLIDWORKS’de tasarımlarınız benzer ancak ölçüleri ve bazı opsiyonları mı farlı? Ölçü ve tasarım opsiyonları değişiyor diye bütün çalışmayı sıfırdan çizmek, montajlamak ve teknik resimlerini almak elbette ki sıkıcı! Sıkıcı olmanın da ötesinde vakit kaybettirir ve hata risklerini de bir hayli arttırır. 

SOLIDWORKS gibi sezgisel ve kullanıcı dostu olmasıyla ünlü bir CAD yazılımı size elbette ki bu kadar angaryaya sokmamalı. İşte sizi tam da burada rahatlatacak harika bir ürün var: DriveWorks! Her şeyden önce DriveWorks nedir? kısaca açıklayalım.

DriveWorks Nedir?

Benzer tasarımlar ancak farklı ölçüler ve opsiyonlar üzerinde çalışmalar yapıldığında, tasarımı en ba dönüp yapmak yerine kurallar tanımlayarak otomatik olarak oluşturur. Ayrıca sizin için yeni isimlendirmeler yaparak kaydeder ve yeni bir iş yükünden kurtarır. DriveWorks Xpress ürününe, Solidworks lisansınızın içerisinden ekstra hiçbir ürün satın almadan erişebilirsiniz.

Yani bu tamamen ücretsiz olduğu anlamına gelir. Solidworks açık durumda iken Araçlar menüsünden Xpress ürünleri içerisinden aktifleştirme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.  

Driveworks ürünler, ihtiyaca uygun olarak 3 ayrı paket olarak sunuluyor. Bunlar Driveworks Xpress , Driveworks Solo ve Driveworks Pro paketleridir.  Driveworks Xpress yukarıda da bahsettiğimiz gibi tüm Solidworks lisanslarında kullanıma tanımlıdır ve ek bir işleme ihtiyaç duymadan kullanılabilir. Şimdi DriveWorks paketleri konusuna açıklık getirelim.

DriveWorks Xpress

DriveWorksXpress, parçalarınızın, montajlarınızın ve teknik resimlerinizin birden çok varyasyonunu hızlı ve doğru bir şekilde oluşturmanıza olanak tanıyan kullanımı kolay tasarım otomasyon aracıdır. Birçok farklı ürün seçeneği sunuyorsanız veya her müşteri siparişi aynı ürünün farklı ölçüleri ile yapılıyorsa;

  • tasarım kurallarınızı yakalamanıza,
  • mevcut tasarımların varyasyonlarını yeniden oluşturmanıza,
  • tekrarlayan görevleri azaltmanıza,
  • zamandan tasarruf etmenize
  • ürün kalitesini artırma yardımcı olabilir. 

Optimizasyon yapmak istediğiniz CAD datanızı programda içeriye aktarabilir, yakalanmış montaj yapısı ile hangi parçalar üzerinden kural tanımlamak istediğinizi seçebilir ve kurallarınızı tanımlayabilirsiniz. Tanımlamış olduğunuz kurallar ile tasarımlarınızı ve seçenekleriniz birbirine bağlar ve koşullu olarak biçimlendirilmelerini sağlayabilirsiniz.  

Modellerinizi ve kurallarınızı tanımladıktan sonra çalıştır ekranında belirlemiş olduğunuz girdiler üzerinden yeni tasarımınızı oluşturabilir ve bu yeni model üzerinden teknik resim çıktılarınızı da otomatik olarak alabilirsiniz.

DriveWorks Solo   

DriveWorks Solo, tasarım mühendislerinin ve ürün tasarımcılarının SOLIDWORKS içinde hızlı ve kolay bir şekilde özel ürünler oluşturmasına ve yapılandırmasına olanak tanıyan, kullanımı kolay tasarım otomasyonu çözümüdür.

  • özel tasarımların maliyetini düşürebilir,
  • satış sorularına hızla yanıt verebilir,
  • tekrarlayan görevleri azaltabilir
  • ürün kalitesini artırabilirsiniz.

DriveWorks Pro

DriveWorks pro ürününüzü bilgisayarda, tablette ve telefonda kullanabilirsiniz. Kolayca yapılandırma, fiyatlama ve teklif verme (CPQ) yeteneği; tüm sektörlerdeki her büyüklükteki imalat şirketi için gerekli hale geldi.

SOLIDWORKS için ilk satış sorgusu ile üretilen ürün arasındaki boşluğu kapatarak iş yapma şeklinizi dönüştürün. Uzaktan çalışan satış temsilcileriniz veya bayileriniz varsa, web tabanlı bir arayüz sunan bir CPQ online konfigurator düşünmelisiniz. Konfigüratör, Salesforce veya Microsoft Dynamics gibi bir Müşteri Kaynak Yönetimi (CRM) sisteminden de başlatılabilir.

Özel ürünlere yönelik artan taleplerinizi daha hızlı karşılayabilir, doküman oluşturmak için harcadığınız süreden kazanabilirsiniz. Ayrıca çevrimiçi olarak ürün yapılandırıcısına erişim imkanı sağlayabilirsiniz. Web tarayıcıları üzerinde 3 boyutlu tasarımlarınızı konfigüre de edebilirsiniz.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir