4K Ekranlarda Solidworks İkon Boyutu Problemi

SOLIDWORKS ile çalışmalarınızı yürüttüğünüz monitörü değiştirdiğinizde bazı Solidworks ikonlarının boyutları değişebilir. Özellikle de evden çalışma döneminde, sıklıkla farklı bir monitörden (televizyon,4K monitör vb) çalışma ihtimaliniz bir hayli yüksek görünüyor. Haliyle Solidworks ‘un bazı ikon boyutlarında, ölçeklendirme sorunu yaşayabilirsiniz. Sorundan kastımız aslında tamamen görsel olarak, düğmelerin büyük veya ekranda bazı ikonların görülememesi, taşması sorunları diyebiliriz.

Bahsettiğimiz sorunu yaşıyorsanız çözüm oldukça basit. Hemen aşağıdaki adımları sırasıyla takip ettiğinizde, her şeyin düzeldiği görülecektir. Hazırsanız başlayalım.

1 adım: Solidworks kısayol açma ikonuna sağ tıklayın. En aşağıda Özellikler sekmesini göreceksiniz.

2.adım: Özellikler iletişim kutusuna girdikten sonra, Uyumluluk Sekmesini seçin .

Özellikler iletişim kutusunun altındaki “Yüksek DPI Ayarlarını Değiştir” düğmesini seçin .

3 adım: İçinde tüm kullanıcılar için Uyumluluk iletişim, kutusundan “Yüksek DPI ayarlarında devre dışı bırak ekran ölçekleme ” seçin.

Çoğu durumda “Sistem” ayarlarının seçilmiş olması sorunu çözdüğü için seçeneklerden “Sistem” seçin.

4 adım : “Uygula” ve “Tamam” seçtikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Windows yer bir çok garip ölçülendirme sorunu çözüldüğünü göreceksiniz.

Görüldüğü üzere rahatlıkla bu sorunu aşabilirsiniz. SOLIDWORKS ve diğer ürünlerimiz hakkında ipucları ve bilgilendirici makaleler için blogumuzu takipte kalın. Eğer herhangi bir şekilde çözüme ulaşamıyorsanız, bizimle daima iletişime geçebilirsiniz. Görüşmek üzere.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir