Solidworks Electrical 2021 ‘de En İyi 8 İyileştirme

Bilineceği üzere kısa bir süre önce Solidworks 2021 duyuruldu. Solidworks 2021 ile birlikte gelen harika yenilikleri detaylıca sizlere sunmuştuk. Solidworks’un hem mekanik hem de elektrik tasarım ortamını sağlayan Schematic ve Electrical 3D ürünleride, elbette ki bu iyileştirmelerde önemli bir yer aldı. İyileştirmelere geçmeden önce kısaca Solidworks Electrical nedir bahsedelim.

SOLIDWORKS Electrical Nedir?

SOLIDWORKS Electrical Schematic ürünleri; elektrik mühendislerine ve tasarımcılara hemen hemen tüm sektörlerdeki ekipmanlara yönelik, elektrik ve kontrol sistemlerinin mantıksal tasarımında yardımcı olur.

Electrical 3D, elektrik ve elektronik panoları tasarlarken; kabloları, telleri ve kablo demetlerini tasarımında ve üretim için dokümantasyon üretiminde kullanılır. İki disiplini aynı veri tabanı üzerinde birleştirerek, elektrik ve makine mühendisleri arasında gerçek zamanlı koordinasyonu sağlar.

Solidworks Electrical 2021 ‘de En İyi 8 İyileştirme

Schematic ve 2D İyileştirmeleri
  1   2021 ile kablo kitaplıklarının daha fazla kontrolü sağlanıyor. Bu yeni tasarımlar üzerinde çalışma için kurulumu ve hazırlığın daha rahat olacağı anlamına geliyor.

  2   Yeni Elektrik Terminali Tipi Yöneticisi, tasarımcıların belirli bir tasarımda hangi elektrik terminallerinin kullanılacağını belirlemesine olanak sağlıyor. Tasarımcılar, her bir kablonun doğru şekilde bağlandığından emin olmak için her bir terminal şeridi için belirli bir terminal tipi atayabilir. Uç terminaller gerektirmeyen kablolar (yani, örgüler), artık bir projede işlenebilir ve tam olarak belgelendirilebilir.

  3   Elektrik şemaları oluşturmadan önce, erken tasarım sürecini kolaylaştırmak için genel bir planlama aracı olarak Microsoft Excel® kullanıldı. Artık Solidworks ortamına aktarılmaya hazır, kolaylaştırılmış veri şablonlarını içeren bir Excel eklentisi sunuluyor.

  4   Elektrik tasarım projeleri artık elektrik projeleri tasarım verilerini arşivlemek için yeni bir arşivleyiciden yararlanıyor. Bu yeni arşivleyici, gerektiğinde manuel yedeklemeye olanak tanır veya işlem önceden Windows Görev Zamanlayıcı kullanılarak planlanabilir.

3 Boyutlu Elektriksel Tasarımda Geliştirmeler
  5   3B elektrik tesisatı modelleme seçenekleri Solidworks 2021 ile daha genişletildi. Genellikle elektrik teli, kablo ve kablo demeti yolu, bir ürünün içine düzenli aralıklarla monte edilmesini gerektirir. Solidworks Electrical 3D, şimdi kablo yolu için kullanılan klipsler ve diğer montaj ürünlerini bünyesinde barındırır.

  6   Çoklu segmentler, birden fazla kılavuz eksene ihtiyaç duymadan bir klips içinde çeşitli konfigürasyonlarda tellerin, kabloların ve kablo demeti segmentlerinin düzenlenmesini sağlar. Bu geliştirme, tellerin daha fazla konumsal kontrolünün gerekli olduğu yerlerde üretkenliği artırır.

  7   Routing Library Manager ‘daki (RLM) mühendislik birimlerindeki değişiklikler, geliştirme süreci sırasında güncellemeleri ve tasarım değişikliklerini hızlandırır. Genel olarak, bu iyileştirmeler belge kontrolünün ve tasarım değişikliklerinin hızlandırılmasına yardımcı olur ve üretkenliği artırır.

  8   Solidworks Electrical 2021 Schematic ‘de elektrik projelerinin PDF’leri artık çok daha hızlı oluşturulabilir. Proje boyutuna bağlı olarak önceki sürümlerden dokuz kata kadar daha hızlı PDF alınabilir.

Electrical ürünü hakkında daha fazla bilgi için bizlere https://www.armadayazilim.com/iletisim sayfasından ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir