SOLIDWORKS Admin Portalı | Lisans Modunu Değiştirme

Önceki makalede, SOLIDWORKS Admin Portalı’nı kullanarak Üyelere SOLIDWORKS Ürünlerini Nasıl Atacağınızı gösterdik. Bir SW kullanıcısının, SW kimliğine eklenmiş bir lisanstan yararlanabilmesi için, Yöneticinin “ONLINE LİSANSLAMA” kullanmak için ürünün lisans modunu değiştirmesi gerekir.

Bunu yapmak için adımlar aşağıdaki gibidir:

AŞAMA 1: SOLIDWORKS Yöneticiniz, SOLIDWORKS Admin Portalı ana sayfasına ulaştıktan sonra, “Üyeler” listesinde istediğiniz üyeyi aramayı seçebilir. Alternatif olarak, ürün / kullanıcı kombinasyonu ürünün seri numarası kullanılarak da aranabilir.

AŞAMA 2: SOLIDWORKS Admin Portalı içindeki Üye listenizden istediğiniz kullanıcıyı seçin.

AŞAMA 3: Seçilen kullanıcıya bağlı “Atanmış Ürünler” listesinden “Çevrimiçi Lisanslama” moduna geçirmek istediğiniz ürünü seçin.

AŞAMA 4: AŞAMA 3’teki seçimden kaynaklanacak Bireysel Ürün sayfasında, seri numarası, abonelik bitiş tarihi ve lisans tarafından kullanılan “Aktivasyon Türü” gibi bilgiler bulacaksınız.

“Çevrimiçi Lisanslamaya Değiştir” bağlantısı seçildikten sonra lisans ONLINE LİSANSLAMA kullanacak şekilde taşınacaktır.

İPUCU:

SOLIDWORKS seri numarasına bağlı TÜM Makine Etkinleştirmeleri devre dışı bırakılmadıysa bu seçenek kullanılamaz – Denemenizden önce devre dışı bırakmanın tamamlanmadığını gösteren iki gösterge, üzerine gelindiğinde “NO GO” işaretinin görünmesidir. Bağlantının yanı sıra bağlantının yanındaki soru işareti simgesinin üzerine gelindiğinde aşağıdaki iletinin yanı sıra:

Lisansın devre dışı bırakılması, SOLIDWORKS programınızın yardım menüsünden “Lisansları Devre Dışı Bırak” seçilerek yapılabilir. Bunu nasıl yapacağınızı yazının ilerleyen bölümünde ayrıntılı olarak bulabilirsiniz.

AŞAMA 5: “Çevrimiçi Lisanslamaya Geç” Bağlantısını seçtikten sonra, ONLINE LİSANS’a geçiş yaptığınızı bildiren bir uyarı iletişim kutusu görebilirsiniz, iletişim kutusunu kapatmak için sadece “Tamam” ı seçin.

AŞAMA 6: Ürünün ayrıntılarında, “Etkinleştirme Türü:” altında satır öğesinin, lisansın daha önce mevcut olan “Makine Etkinleştirmesi” yerine şu anda “Çevrimiçi Lisanslama” olarak ayarlandığını bildirdiğini görürsünüz.

Çevrimiçi Lisanslamaya geçiş yapmak için seçtiğiniz köprü şu anda şunu okumalıdır: “Makine Aktivasyonuna Değiştir”, böylece istediğiniz zaman makine tabanlı aktivasyon sistemine geri dönebilirsiniz.

Bu, bireysel bir lisans için Admin Portalı’ndaki SOLIDWORKS Yöneticisi tarafından yapılması gereken işi sonuçlandırır. Bir sonraki makalemiz, bir istemci sistemini “Makine Aktivasyonu” ndan SW Kimliğini kullanarak, bir SOLIDWORKS Oturumu Oturum Açmak için değiştirmek için gerekli adımları inceleyeceğiz. İlgili makale hemen aşağıda yer alıyor.

> xxxx

SOLIDWORKS Online Lisanslama hakkında sorularınız varsa bizlere https://www.armadayazilim.com/iletisim adresinden ulaşabilirsiniz. Son olarak blogda yer alan diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Saygılarımızla.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir