SolidWorks Composer‘a Cad Verisi Aktarırken Kullanabileceğiniz İyileştirme Seçenekleri

SolidWorks Composer‘a Cad Verisi Aktarırken Kullanabileceğiniz İyileştirme Seçenekleri

İyileştirme ayarları, Composer’ın aktarılan modelini oluştururken kullanacağı yapının kalitesini ve modelin doğruluğunu tanımlar. Bu blogda anlatılacak ayarları, modelin doğruluğu ve en düşük dosya boyutu gibi özellikleri optimize edebilmek için kullanmak gerekebilir.

Dosya aç arayüzünde Refinement bölümünden ulaşabileceğiniz ilk ayar grubu Relative ;

Modeli oluşturacak üçgen yapılandırma metodunu belirlemenizi sağlar.

  • Chordal Error : Bütün geometri aynı ayarda olacaktır. Composer’daki geometriyi oluşturan üçgen ile orijinal geometrinin kenarları arasındaki mesafedir. Ayar çubuğunu en sağa, yüksek kaliteye (high quality) çekerseniz, chordal error değerini düşürür, modelinizin görsel kalitesini arttırırsınız. Aşağıdaki resimde, siyah daire orijinal geometrinin sınırlarını göstermektedir. Mavi olan üçgenler ise Composer içindeki geometriyi tanımlar. Chordal error değeri resimde kırmızı oklarla gösterilmiş aradaki mesafedir.

  • Normal Deviation : Bütün geometri aynı ayarda olacaktır. Normal deviation, Composer içindeki geometriyi tanımlayan üçgenin kenarlarının normalleri arasındaki açı değeridir. Ayar çubuğunu en sağa, yüksek kaliteye ( high quality ) çekerseniz, normal deviation değerini düşürür, modelinizin görsel kalitesini arttırırsınız. Aşağıdaki resimde, siyah daire orijinal dairenin sınırlarını göstermektedir. Mavi olan üçgenler ise Composer içindeki geometriyi tanımlar. Normal deviation değeri resimde, kırmızı oklarla gösterilmiş aradaki açıdır.

          

İki üçgen yapılandırma metodu arasındaki fark, çeşitli boyutlarda geometri içeren sahneler için görünür olacaktır. Örnek olarak içinde çok küçük bir silindir ile çok büyük bir silindir geometrisine sahip bir montaj düşünebilirsiniz.

Chordal Error ayarı ile, bütün geometrilerde aynı chordal error değeri olacağı için, büyük silindiri tanımlayan poligonun diğer silindire göre daha fazla kenarı olacaktır. Bu durum, büyük silindirin küçük silindirden daha iyi gözükmesini sağlayacaktır.

Normal Deviation ayarı ile, bütün geometrilerde sabit normal deviation değeri olacağı için, iki silindiri oluşturan poligonun kenarları aynı sayıda olacaktır. Bu durum, küçük silindir geometrisinin, büyük silindirden daha iyi gözükmesini sağlayacaktır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir