Google Glass, otomobil kullanmayı da öğretiyor!

Metaio adlı bir şirket tarafından geliştirilen uygulama, Google Glass’ın otomobil kullanıcısı acemilere gereken tüm detayları sunduğu bir platform haline dönüşmesini sağlıyor.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4rLPhcVXD80&w=640&h=360] Şimdiye dek nice maharetini sorgusuz sualsiz kabullendiğimiz Google’ın alameti farikası Google Glass bilinmeyen bir yönüyle daha tekrar gündeme girdi. Metaio tarafından geliştirilen Audi eKurzinfo adlı uygulama, Glass ile bir araya geliyor, acemi şöförler otomobillerine çok daha kolay alışıyor. Şimdilik sadece konsept olarak hazırlanan bu “uyum” aslında Epson’un Moverio’su ve Vuzix M100 adlı ürünleri için geliştirildi.
Uygulama temel olarak otomobilin sürücüsüne tam olarak ne yapması gerektiğini grafik görseller ile anlatıyor. Videomuzda da görebileceğiniz gibi, Glass kullanan şöför aracın suyunu değiştirmesi gerektiğine dair uyarı alıyor. İşlemi nasıl yapacağını bilmeyen kişiye de detaylıca yol gösteren bu muhteşem uygulamanın ileride Google’ın ürünüyle de birebir uyumlu olmasını ümit ediyoruz.
Teknoloji ilk olarak Ekim ayında, Münih’te gerçekleşecek olan InsideAR konferansında yapılacak.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir