SQL Database Backup Alma ( SQL Yedekleme İşlemi)

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksSQL Database Backup Alma ( SQL Yedekleme İşlemi)
Semih AKDENIZ Teknik Destek Mühendisi 3 sene önce oluşturdu

PDM sunucusu tarafında en önemli işlemlerden olan, özellikle güncel bir servera geçiş operasyonlarında veya var olan yapıyı farklı bir sunucuya aktarırken yapmamız gereken en kritik işlerden olan SQL Backup alma işlemini aşağıdaki adımları uygulayarak hatasız bir şekilde alabiliriz.

SQL Server 2014 Management uygulamasından SQL e giriş yapılır.

SQL girişi yapıldıktan sonra Pdm databesi ve kutu içerisinde belirttiğim “ConisioMasterDb” backuplarını alacağız.

“ARMADA” Database ‘inden başlayarak işlemleri devam ettireceğiz. Database ’in üzerinde sağ click yaptıktan sonra görseldeki yolu kullanarak backup menüsüne geliyoruz.

Menüye geldikten sonra karşımıza çıkan pencerede işaretli dosya yolunu “Remove” tuşuna basarak kaldırıyoruz.

Ardından “Add” diyerek back up ı alacağımız dosya konumunu 2. Görselde kutu içerisine aldığım dosya konumu belirleme butonu ile seçiyoruz.

C diskinde veya farklı bir konuma oluşturduğumuz klasörü buradan seçiyoruz . Senaryo gereği ben C diskini içerisinde “SQL BACKUP” isminde bir klasör açtım. Klasör seçimini yaptıktan sonra “File name” kısmına database ismini birebir aynı olacak şekilde yazıyoruz.

Dosya yolu seçimlerini yaptıktan sonra pencereyi onaylayarak ilerliyoruz.

Son olarak back up işleminin başarılı bir şekilde yapıldığını gösteren ibareyi gördükten sonra Back up operasyonu noktalanmış oluyor.

Önemli NOT: Yukarıda gösterilen adımları kullanarak “ConisioMasterDb” databesinin de Back up işlemine tabi tutulması gerekmektedir.