SOLIDWORKS Toolbox Bileşenleri Sürükle Bırak Çalışmıyor

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksSOLIDWORKS Toolbox Bileşenleri Sürükle Bırak Çalışmıyor
Eda Şahin Teknik Destek Mühendisi 1 ay önce oluşturdu
Solidworks içerisinde Toolbox ya da tasarım arşivi kısmından unsurları çekip ekrana bıraktığınızda normal şartlarda unsurları ekranda görebilir ve toolbox bileşenleri özelleştirebilirsiniz. Aynı şekilde unsur ağacından CTRL tuşu ile unsuru sürükle bırak yaptığınızda ekranda modelin bir kopyasını oluşturabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda Solidworks içerisinde sürükle bırak fonksiyonları çalışmamaktadır. Bu tarz durumlarda ilk kontrol edilmesi gereken kısım Soldiworks’ün yönetici olarak çalışıp çalışmadığıdır. Solidworks yönetici olarak çalışıyorsa windows arayüzünde herhangi bir dosyadan içeri de unsur taşıması yapamazsınız.
Sırası ile aşağıdaki işlemleri uygulayabilirsiniz.

SOLIDWORKS Parça Kütüphanesi Sürükle Bırak Çalışmadığında

1. Solidworks özelliklerinden yönetici olarak çalışmadığından emin olun.
2. Görev yöneticisi içerisinden Windows explorer’ı yeniden başlatın. işlemler kısmında windows gezginine sağ tıklayıp yeniden başlat diyebilirsiniz.
Bu işlemden sonra bir ara kontrol yapabilirsiniz. sorununuz giderilmiş olabilir. Henüz sorun çözülmediyse aşağıdaki işlemler ile devam edin.
3. Windows bozuk dosya onarım işlemlerini çalıştırın.
  Windows arama kutusuna CMD yazın ve yönetici olarak başlatın. Sonrasında gelen ekranda önce ” sfc /scannow ”  komutunu sonra da ” DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth” komutunu çalıştırın.  Bu işlem sonrasında tekrar kontrol edebilrisiniz.
4. sorun hala çözülmediyse Solidworks’ü onarabilirsiniz.
Tüm bu işlemlerin sonucunda sürükle bırak sorununuz giderilmiş olmalıdır.