Solidworks Teknik Resimde Çizgi Kalınlığı ve Rengini Değiştirme

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksSolidworks Teknik Resimde Çizgi Kalınlığı ve Rengini Değiştirme
Serhat ZENGİN Teknik Destek Mühendisi 4 sene önce oluşturdu

SOLIDWORKS çizim ortamındayken, herhangi bir ölçünün boyutunu, kalınlığını, rengini değiştirmek için Çizgi Biçimi unsurunu kullanınız.

Çizgi Biçimi araç çubuğu size boyut rengini değiştirme olanağı verir. Araç çubuğunu etkinleştirmek için CommandManager çubuğunu sağ tıklatın ve kısayol menüsünden Çizgi Biçimi’ni seçin. Karşınıza ufak pencere içerisinde Çizgi Biçimi Araçları gelecektir.

Çizgi Biçimi araç çubuğu etkinleştirilecektir. Araç çubuğunda çizim objeleri ve detaylandırmalar için Katman, Çizgi Kalınlığı ve Renk araçları bulunur:

Uygulamak istediğiniz  ölçüye ya da çizimi seçip seçenekler kısmından tıklyarak değiştirebilirsiniz ya da kendinize ufak bir kütüphane oluşturabilirsiniz.

Kişisel renk ve biçiminizi kaydetmek için katman özellikleri kısmına girin.

Yeni kısmını seçerek kendinize özel çizgi biçimi ekleyebilirsiniz. Görünür olup olmayacağını, yazıcıdan çıkıp çıkmayacağını buradan belirleyebilirsiniz. Yine aynı şekilde çizginin rengini boyutunu, kalınlığını buradan belirleyebilirsiniz

Tamama bastıktan sonra üzerine uygulamak istediğiniz çizi seçin ve ölçülendirme kısmından Katman özelliklerini belirleyiniz. Kişisel olarak belirlediğiniz ayalar burada gözükecektir. İstediğiniz ölçünün ya da çizginin üzerine gelip uygulayabilirsiniz.