Solidworks Rx ile Sistem Testi Gerçekleştirme

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksSolidworks Rx ile Sistem Testi Gerçekleştirme
Safiyenur Topsakal Teknik Destek Mühendisi 4 ay önce oluşturdu

Solidworkste yaşadığınız sorunların kullandığınız sistem ayarları grafik kartı veya sürücüden kaynaklı olup olmadığını test etmek için Solidworks programıyla birlikte yükleme işlemi gerçekleştirilen Rx programıyla test edeceğiz. Bu işlemi gerçekleştirmeden önce Solidworksünüzün kapalı olması gerekmektedir. Windows arama motoruna Rx yazarak yönetici olarak başlatabilirsiniz.

Yönetici olarak başlatıldığında Solidworks kapalı olduğu halde uyarı alıyorsanız Görev yöneticisinde Solidworks görevini sonlandırabilirsiniz.

Grafik kartı sürücüyü test etmek için OpenGL modunda açabildiğiniz gibi Solidworks seçenklerinizi ve özel ayarlarınızı sistem ayarlarına sıfırlayarak baypas ederek de açabilirsiniz. Seçilen işlemlerle açılındıktan sonra solidworkste ilgili datalarınızı açarak test edebilirsiniz. Sorununuz bu  işlemle giderildiyse kullanmış olduğunuz ayarlardan dolayı sorun yaşadığınız dolayısıyla ilgili ayarları sıfırlayarak veya düzenleyerek sorununuzu giderebilirsiniz. Yapılan test sonucunda sorununuz hala devam ediyorsa [email protected] üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.