SOLIDWORKS Realview Etkinleşmiyor Hatası

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksSOLIDWORKS Realview Etkinleşmiyor Hatası
Melis Menzil Kızılpınar Teknik Destek Mühendisi 2 hafta önce oluşturdu

NOT: Regedit üzerinde sağlanan işlemler dikkatli sağlanması gereken işlemlerdir. Bir uzmandan destek almanızı ve işlemler öncesinde değişiklik sağlanacak anahtarların yedeğini almanızı öneririz.

Bazı durumlarda realview özelliği direkt aktif gelmiyor olabilir. Ekran kartı güncelleme, SOLIDWORKS resmi sitesinden indirilen görünüm yaması gibi işlemler sonrasında da aktifleşmediği durumlarda desteklenmeyen grafik kartlarında (benzer bir “profesyonel” grafik kartıyla) Realview’i nasıl etkinleştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

  • İlk olarak SW açıksa kapatıyor, görev yöneticisi üzerinden windows explorer’ı yeniden başlatıyoruz.
  • Regedit’i (kayıt defteri düzenleyicisi) açıyoruz. (Win+ R tuş kombinasyonu sonrası Regedit yazarak giriş sağlayabiliriz.)

  • İlgili dizine gidiyoruz. Kullanılan SW sürümüne göre aşağıdaki dizinlerden uygun olanıyla devam edebilirsiniz.

SOLIDWORKS 2018-2022:

“Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\SolidWorks\SOLIDWORKS 2020\Performance\Graphics\Hardware\Current”

SW 2023+:

 “Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\SolidWorks\AllowList\Current”

    • Değeri “Renderer” dizesinden (bu yazıda örnek olarak”GeForce GTX 1060/PCIe/SSE2″) kopyalayın. Sağ tıklayıp “Renderer” dizesini düzenleyerek metni doğrudan kopyalayabilirsiniz.

  • Gl2Shaders’a gidin

SW 2018-2022:

“Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\SolidWorks\SOLIDWORKS 2020\Performance\Graphics\Hardware\Gl2Shaders”

SW 2023+:

“Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\SolidWorks\AllowList\Gl2Shaders”

Bu “klasörde” Solidworks’ün gölgelendiricilerinin desteklediği tüm profesyonel grafik kartı grupları bulunmaktadır. Bu örnekte grafik kartım bir GTX1060m, dolayısıyla profesyonel eşdeğeri (Pascal Quadro) NV40 klasörünün altında olacaktır. En benzer grafik kartındaki “Geçici Çözümler” değerini kendi kartınıza kopyalamanız gerekir. Denediğiniz ilk değer işe yaramazsa, birkaç benzer kart daha denemeniz faydalı olabilir.

  • Benzer grafik kartınızı bulduğunuz klasörde yeni bir anahtar oluşturun (bu örnekte NV40). Sağ Tıklayın-> Yeni-> Anahtar. Bu anahtarı daha önceki mevcut oluşturucunuzla aynı şekilde adlandırın (“GeForce GTX 1060/PCIe/SSE2”)

  • Az önce oluşturduğunuz klasörde “Geçici Çözümler” adı ve benzer kartınızdan kopyaladığınız değerle yeni bir DWORD oluşturun.

Girilecek “workarounds” değeri aşağıdadır.

Regedit’ten çıkın ve Solidworks’ü deneyin! Her şey yolunda giderse artık Realview grafiklerine sahipsiniz. Seçenek hâlâ gri renkte görünüyorsa kartı eklediğiniz ekran kartı grubunu kontrol etmeniz gerekebilir.