SOLIDWORKS Performans Ayarlarının Değiştirilmesi

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksSOLIDWORKS Performans Ayarlarının Değiştirilmesi
Serhat ZENGİN Teknik Destek Mühendisi 3 yıl önce oluşturdu

Solidwork yüksek bilgisayar performansı isteyen bir programdır. İhtiyaç duyduğu oranlardaki performansı yakalayamadığında takılmalar meydana gelmektedir. Solidworks içerisinde bilgisayarınızın performansına göre ayarlayabileceğiniz performans çizelgesi bulunmaktadır. Bu performans skalasından istediğiniz şekilde ayarlama yapabilirsiniz.

Ayarlama skalasında yaptığınız değişikliklerin nasıl gözükeceğini gözlemlemek için sağ dairenin görünümünü gözlemleyiniz. Yaptığınız değişiklikleri kaydetmek için Tamam dedikten sonra Farklı Kaydet tuşuna basınız.

Part Tamplates (.prdot) uzantısını seçtikten sonra değiştirmek istediğiniz şablonu seçin ve kaydet tuşuna basın. Bu şekilde bundan sonra kaydettiğiniz template üzerinde yaptığınız çizimler belirlediğiniz performans ayarlarını kullanmaktadır. Çizim yaparken değiştirdiğiniz performans ayarlarını kaydetseniz bile kapatıp açtığınız takdirde kaybolmaktadır. Çizime başlamadan önce ayar yapmanız gerekmektedir ya da ArmadaWorks yazılımını satın alarak bunu gerçekleştirebilirsiniz. 😊