SOLIDWORKS PDM Silinen Kullanıcıları Geri Getirme

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksSOLIDWORKS PDM Silinen Kullanıcıları Geri Getirme
Melis Menzil Kızılpınar Teknik Destek Mühendisi 4 hafta önce oluşturdu
Önceki PDM sürümlerinde önceden silinmiş PDM kullanıcılarını geri yüklemeniz gerektiğinde, bu işlem mümkün değildi. Yapabileceğiniz tek şey, aynı adı taşıyan yeni bir kullanıcı oluşturmaktı. Bu yeniden oluşturulan kullanıcı, silinmiş kullanıcı ile tam olarak aynı değildi ve bazı kısıtlamaları vardı. Ancak SOLIDWORKS PDM 2024’te, silinmiş kullanıcı izinlerini ve tüm bilgilerini geri yüklemenizi sağlayan yeni bir özellik bulunmaktadır.
Kullanıcıları nasıl sileceğiniz konusunda hızlı bir hatırlatmayı aşağıda bulabilirsiniz.
• Yönetim aracında
• Kullanıcının bulunduğu Vault’a çift tıklayın ve Yönetici kimlik bilgileri ile oturum açın.
• “Kullanıcılar ve Gruplar Yönetimi”ni genişletin ve ardından “Kullanıcılar” düğümünü genişletin.
• Sorunlu kullanıcıya sağ tıklayın ve ardından “Sil”i seçin.
Eski sürümlerde, bir kullanıcıyı “geri yüklemek” istediğinizde, temelde aynı kullanıcıyı yeniden oluşturmanız gerekiyordu, ancak bu yeniden oluşturulan kullanıcı tam olarak aynı değildi. Bu silinen kullanıcıya ait herhangi bir referans, “Silinmiş” ekiyle işaretlenmiş olurdu. Ayrıca, kullanıcı orijinal olarak silindiğinde yanlışlıkla açık bırakılan dosyaları kasaya gönderemezdiniz ve tüm izinleri ve grupları manuel olarak sıfırlamanız gerekirdi.
PDM 2023 ve sonraki sürümlerde, silinmiş bir kullanıcıyı kurtarmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey “Kullanıcı ve grup yönetimi” ifadesini genişletmek, “Kullanıcılar” üzerine sağ tıklamak ve “Silinmiş Kullanıcılar”ı seçmektir.
Buradan, geri yüklemek istediğiniz kullanıcının “Girişi Geri Yükle” kutusunu işaretleyebilir ve bu pencereyi kapatabilirsiniz. Değişiklikleri kaydetmeniz istenecek, bu durumda “Evet”i tıklayarak işlemi tamamlamalısınız.
Kullanıcı artık geri yüklendi, bu kullanıcıyla artık kasanın içine giriş yapılabilir. Bu işlem sonrasında kullanıcının silindiğine dair tüm göstergeler kaldırılmış ve ilk haline dönmüş oldu.
Ayrıca, bu yeni özellikle önceki silinmiş kullanıcıların Özelliklerini (Bilgi, İzinler) ve Ayarlarını görebilirsiniz. Bunun için “Silinmiş Kullanıcılar…” seçeneğine geri dönüp orada herhangi bir kullanıcıya sağ tıklamanız ve bu seçenekleri seçmeniz yeterlidir.