SOLIDWORKS Manage Yedek Alma Süreci

Teknik İpuçlarıKategori: Solidworks ManageSOLIDWORKS Manage Yedek Alma Süreci
Efe ÇALIŞKAN Teknik Destek Mühendisi 1 ay önce oluşturdu

SOLIDWORKS Manage Professional, gelişmiş işbirliği ve verimlilik için projelerinizi, süreçlerinizi ve malzeme listelerinizi merkezi bir sunucuda izler. Bu verilerin merkezileştirilmesi harikadır, ancak bir felaket kurtarma planı olmadan, bir donanım arızası veya fidye yazılımı saldırısı olması durumunda tüm bu merkezi veriler risk altında olabilir. Bunu önlemek için iki öğeyi merkezi sunucunuzdan harici olarak yedeklemeniz gerekecektir.

ÖNEMLİ : Çoğu SOLIDWORKS Manage sistemine bir SOLIDWORKS PDM Professional Kasası eklenmiştir. Durum böyleyse, SOLIDWORKS PDM yedeklerinin de mutlaka alınması gerekmektedir.

Yedekleme Süreci

  1. SOLIDWORKS Manage SQL Veritabanı yedek dosyası (.bak): Bu veritabanı, SOLIDWORKS Manage ortamınızdaki tüm veri yapılarını ve kayıtları içerir. Bu dosyanın tek seferlik bir eylem olarak veya bir programa göre nasıl oluşturabilmek mümkündür.
  2. “Kök” klasör : Bu klasör, Yönetim ile ilişkili tüm belgeleri içerir. Bunu Yönetim sunucunuzda bulmak için aşağıdaki adımları izleyin:
  • Microsoft Internet Information Services’ı (IIS) başlatın
  • [SunucuAdı]\Sites\SWManage\SWMfs’yi genişletin
  • Sağ tıklayın ve Uygulamayı Yönet\Gelişmiş Ayarları seçin …

  • Sitenin “Fiziksel Yolunu” not edin.

  • “Fiziksel Yol” konumunda “kök” klasörünü bulun.

Bu iki öğe yedeklenir ve sunucudan kaldırılırsa, tam bir sistem arızasından geri yükleme işlemi, minimum veri kaybıyla çok hızlı bir şekilde yapılabilir.

ÖNEMLİ : SOLIDWORKS PDM Professional kasasının bağlı olduğu SOLIDWORKS Manage ortamlarının, tam geri yükleme için toplam beş öğeye ihtiyacı vardır; ikisi Manage için ve üçü PDM için.