SOLIDWORKS Kapatılan Uyarı ve Hata Mesajlarını Tekrardan Gösterme

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksSOLIDWORKS Kapatılan Uyarı ve Hata Mesajlarını Tekrardan Gösterme
Serhat ZENGİN Teknik Destek Mühendisi 3 sene önce oluşturdu

Destek hattında düzenli olarak aldığımız aramalardan biri, “Bu uyarı mesajını alıyordum…. ve şimdi işler daha önce olduğu gibi olmuyor, neden? “.  Cevabı çoğu zaman Mesajlar / Hatalar / Uyarılar içindeki SOLIDWORKS Sistem Seçeneklerinde buluyoruz, çünkü burada “Tekrar Gösterme” diyen bir iletişim kutusundaki kutuyu işaretlediğimizde kapatılan hata mesajları yer alıyor. Uyarıların kapatılması iyi bir şey olsa da mesajı reddettiğimizi ve kendimiz tekrar bulmaya çalıştığımızı unutuyoruz.

Solidworks ’ü kullanırken görmek istediğiniz mesajlar; Sistem Seçenekleri> İletiler /Hatalar/Uyarılar kısmında listelenmektedir. Bu bölümden uyarısını almak istediğiniz mesajların önündeki kutucuğu işaretleyerek aktif yapabilirsiniz.

Bir daha gösterme kutusunu işaretlediğimizde mesajların ne anlama geldiğini ve sonucunun ne olacağını bilmek önemlidir. Örneğin, bir montajı açtığımızda aşağıdaki uyarı ortaya çıkar ve Solidworks montajı açtığı zaman montajınızı yeniden oluşturma gereği duyabilir. Yeniden oluştur ve bir daha gösterme seçeneğini seçersek, Solidworks gerek olduğunda montajı otomatik olarak yeniden oluşturmaktadır.

Bir daha gösterme seçeneğini işaretlediğimizde olabilecek başka şeyler de vardır. Örneğin, Sor olarak bir seçenek ayarlarsak ve ardından sorulduğunda ve Tekrar gösterme kutusunu işaretlersek, Sistem Seçeneği, sorulduğunda belirlediğimiz şeye göre değişir.

Dikkat edilmesi gereken son mesajlar, belirli bir Solidworks montajı veya oturumu için geçerli olan mesajlardır, yani bir sonraki dosyada açtığınızda veya Solidworks ‘ü kapatıp yeniden başlattığınızda bir kez daha bizim olduğumuz şey için bir kez daha sorulacaksınız.

İyi bir hatırlatma, ayda bir kaldırılan mesajları temizleyerek kapatılan hiçbir şey olmadığından ve tüm ayarlarınızın olmasını istediğiniz şekilde ayarlandığından emin olmak için sistem seçeneklerinizi kontrol edin.