SOLIDWORKS GÜVENLİ MODDA BAŞLATMA SEÇENEKLERİ

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksSOLIDWORKS GÜVENLİ MODDA BAŞLATMA SEÇENEKLERİ
Merve ALKAN Teknik Destek Mühendisi 3 sene önce oluşturdu

SOLIDWORKS ’de yaşadığınız sorunlarla ilgili sorunun kaynağının çözümü için yardımcı olabilecek 2 adet güvenli modda başlatma seçeneği mevcuttur. Güvenli mod seçeneklerini kullanmak size yapacağınız işlem için fikir verebilmektedir.

Güvenli mod seçeneklerine ulaşmak için SOLIDWORKS RX programını çalıştırıyoruz. SOLIDWORKS RX programı SOLIDWORKS ’ü açtığımızda sağ tarafta bulunan görev ağacında gözükmektedir.

SOLIDWORKS RX açıldığında karşımıza SOLIDWORKS’te yapılan işlemleri gösteren bir özet gösterilmektedir. Bu özette SOLIDWORKS ile ilgili bilgileri görebilmekteyiz. Aynı zamanda açılış ekranında SOLIDWORKS için güvenli modları görmekteyiz.

SOLIDWORKS ’u Software OpenGL modunda açmak: Bu güvenli mod seçeneği ile ekran kartından kaynaklı sorunları görebilirsiniz. Windows tabanlı çoğu programın kullandığı DirectX’i devre dışı bırakarak OpenGL modunda açar. Bu işlem ile ekran kartının verebileceği en yüksek kalitede program açılmış olur.

SOLIDWORKS ’u Araçlar/Seçenekler ayarlarını baypas ederek çalıştırmak: Bu güvenli mod seçeneğinde adından anlaşılacağı gibi yapmış olduğunuz ayarların hepsini baypas ederek yani devre dışı bırakarak SOLIDWORKS ’ü default yani özelleştirilmemiş ayarlar ile açar. Kullanıcıdan kaynaklı oluşan ayarların probleminin tespitinde işinize yaramaktadır.