SOLIDWORKS Composer Eksik Aktör Gelme Sorunu

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksSOLIDWORKS Composer Eksik Aktör Gelme Sorunu
Safiyenur Topsakal Teknik Destek Mühendisi 1 ay önce oluşturdu

Composerda datanızı açtığınızda (1. Görsel) gördüğünüz gibi aktörlerin isimleri görünmekte fakat yanlarındaki kutucuklara tıkladığınızda aktifleşme işlemi gerçekleşmediği görülmüştür. Bu sorunu düzeltmek için aşağıdaki adımların kontrolü sağlanılarak sorun çözülebilmektedir.

Öncelikle SolidWorkste datanızı açarak montaj datanız üzerinde kontrol sağlamanız gerekmektedir. Görsel 2 de görüldüğü gibi montajınızda parçalarınızın yanında tüy ikonu mevcutsa ana montajınıza sağ klik yaparak tıklıyoruz.

Açılan pencerede hafifleri çözümlendi olarak ayarla diyerek belgemizin kaydetme işlemini gerçekleştiriyoruz.

Kaydetme işleminden sonra farklı kaydet seçeneğine geliyoruz.

Kaydetme türü olarak .smg seçildikten sonra seçenekler kısmına tıklıyoruz.

Serbest yüzleri ver ve gizli bileşenler vermesi için kutucukları tikliyoruz. Burada gizlediğiniz bileşenleri görünmesini istemiyorsanız tiki kaldırabilirsiniz. Yapılan düzenlemeler sonrasında tamam diyerek kapatıyoruz.

Yapılan düzenlemeler sonrası tamam diyerek dosyamızı kaydediyoruz. Burada kaydetme esnasında datanızın composerda açık olmadığını kontrol ederek kaydetme işlemini gerçekleştiriniz.

Composerda datanızı açtığınızda yüzey olarak oluşturulmuş aktörler ve hafif moddan dolayı eksik gelen datalarınız yaptığımız düzenlemeler sonrasında sorunsuz bir şekilde gelmektedir.