SOLIDWORKS Cihaz Kimliği Gözükmeme Sorunu

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksSOLIDWORKS Cihaz Kimliği Gözükmeme Sorunu
İlhan Seyhan Teknik Destek Mühendisi 2 ay önce oluşturdu

SOLIDWORKS lisans aktifleştirilmesi ya da devre dışı bırakma işlemi yaparken “cihaz kimliği” baz alınarak işlemler gerçekleştirilir. Bu “cihaz kimliğinin” baz alınmasının nedeni lisansınız güvenlik nedeni ile başka bir cihaza izniniz olmadan kurulum yapılmasını engellemektir. Başka bir cihaza kurulum yapmak istediğiniz zaman manuel olarak işlem yapmanız gerekmektedir.

Yukarıda verilen görselde (SOLIDWORKS Lisans Hakkında) da gösterildiği gibi cihaz kimliği gösterilmiştir. Cihaz kimliğimiz bazı durumlarda kaybolma ihtimali olabiliyor. Cihaz kimliği gözükmediği zaman lisans aktifleştirme ve devre dışı bırakma işlemleri yapıldığı zaman aşağıda da gösterildiği gibi hata alınmaktadır.

“Cihaz kimliğinin” yeniden gözükmesi için aşağıda verilen adımları takip etmeniz gerekmektedir.

“C\Program Data” dosya yoluna giderek burada bulunan “FlexNet” dosyanın ismini “FlexNet_old” olarak yeniden değiştiriyoruz. Bu değişikliğinin ardından “Windows Gezginin” yeniden başlatıyoruz.
  1. “Windows Gezginini” yeniden başlattıktan sonra “Hizmetler” servis uygulamasını açıyoruz.
  2. “Hizmetler” uygulamasının içinde bulunan “FlexNet Licensing Service” ve “FlexNet Licensing Service 64” servislerini mouse ile sağ tıklayıp ardından açılan ekranda “özellikler” seçeneğine giriyoruz.
  3. Ardından “Başlangıç Türü” olarak “otomatik” seçeneğini seçiyoruz. Yaptığımız değişikliklerin işlenmesi için “uygula” ardından” tamam” diyoruz.

Yukarıda verilen işlemleri hem ““FlexNet Licensing Service” hemde “FlexNet Licensing Service 64” için ayrı ayrı olarak yapmanız gerekmektedir. İşlemleri yaptıktan sonra “Windows Gezginini” yeniden başlatıyoruz.

SOLIDWORKS lisans aktifleştirme ya da devre dışı bırakma işlemini yapmak istediğiniz işleme göre tekrardan açıyoruz.

İşlem için “Hakkında” kısmına girdiğimiz zaman “Cihaz Kimliğinin“ geldiğini göreceksiniz.

SOLDIWORKS kurulumu için blog sayfamızda bulunan “SOLIDWORKS Kurulumu” adlı makalemizi inceleyebilirsiniz, sorun yaşadınız noktalar da [email protected] mail adresi üzerinden teknik destek ekibimize ulaşım sağlayabilirsiniz.