Sac Açınımında Merkez İşareti ve Kozmetik Diş İşaretini Kaldırma

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksSac Açınımında Merkez İşareti ve Kozmetik Diş İşaretini Kaldırma
Semih AKDENIZ Teknik Destek Mühendisi 1 ay önce oluşturdu

Solidworks sac levha parçalarının teknik resimlerinde sac açınımını alırken merkez işaretleri ve kozmetik işaretleri aşağıdaki gibi otomatik gelmektedir.

Resimden de görüldüğü üzere delik merkezi işareti ve kozmetik diş işaretleri ile gelmektedir. Bu durum lazer kesim dosyası hazırlanılmasında zaman kayıplarına yol açabilir. Solidworks sac levha parçalarının teknik resimlerinde sac açınımını alırken merkez işaretleri ve kozmetik işaretleri aşağıdaki yolu takip ediniz:

1) Öncelikle Teknik resim şablonunuzun Teknik Resim.drwdot hali açılmalıdır. Burada teknik resim şablonu için özel şablon hazırlanılmış ise özel şablon açılmalıdır.

2) Açılan şablon sayfasından Sistem Seçenekleri ikonuna tıklayarak ayarlar bölümü açılır. Açılan sayfadan Belge Özellikleri ve Detaylar bölümüne gelinir.

3) Belge özellikleri -Detaylardan istenmeyen tikler kaldırılır. (Kozmetik diş, Merkez işaretleri gibi) Kalkması istenilen işaretler ve ikonların tiklerini kaldırdıktan sonra Tamam butonu ile ayarlardan çıkış yapılır. Teknik Resim Şablonu kaydedilir ve kapatılır.

4) Son olarak sac levha parçasının teknik resmin denemesi yapılarak işlemin yapıldığı görülmektedir.