Mouse ve klavye ile gövde/parça görünürlüğünü kontrol etme

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksMouse ve klavye ile gövde/parça görünürlüğünü kontrol etme
Fatih BAYRAM Teknik Destek Mühendisi 3 sene önce oluşturdu

SOLIDWORKS içerisinde birçok farklı kısayol bulunmaktadır. Bunlardan işinizi en hızlandıracaklardan biride hiç şüphesiz parça/gövdeleri gizlemek/göstermek/izole etmek gibi görüntü biçimleri için kullanılacak kısayollardır. Şimdi bunları inceleyeceğiz.

Gövdeyi Gizle

Bir gövdeyi hızlı bir şekilde gizlemek istiyorsanız, tuşunu basılı tutun ve fare işaretçinizi bir gövdenin üzerine getirin, gövde ekrandan gizlenir.

Gövdeyi Göster

Gizli bir gövdeyi GÖSTERMEK için ve tuşlarını basılı tutabilir ve fare işaretçinizi gizli gövdenin bulunduğu konumun üzerine getirebilir ve tekrar görünür hale getirebilirsiniz.

Tümünü geçici olarak göster

Yukarıda açıklanan gövde gösterme işlemi, konumlarının boşluk olduğunu bilmediğiniz için birden fazla gizli gövde olduğunda kullanılması zor olabilir. SOLIDWORKS burada da yardımcı olabilir, çünkü ve tuşlarına basarak ekranda TÜM gizli gövdeleri geçici olarak gösterebilirsiniz. Ardından, yeniden görünür olmasını istediğiniz gövdeleri seçmek için fare işaretçinizi kullanın. Aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, gizli gövdeler geçici olarak mavi şeffaf gövdeler olarak gösterilir.