DWG ve DFX Uzantılı Dosyaları SOLIDWORKS ‘de Açmak

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksDWG ve DFX Uzantılı Dosyaları SOLIDWORKS ‘de Açmak
Berkay YALDIZ Teknik Destek Mühendisi 4 sene önce oluşturdu

Autocad veya Draftsight ortamında oluşturduğunuz .dwg veya .dfx uzantılı dosyalarınızı Solidworks ortamında açmanız mümkündür. Bu dosyaları Solidworks ortamında, Teknik Resim ve Parça düzleminde olmak üzere iki farklı formatta görüntüleyebilirsiniz.

Bunun için öncelikle üst kısımda yer alan Dosya Aç ikonuna tıklıyoruz.

Açılan pencerenin sol alt kısmında yer alan dosya uzantıları sekmesini açarak, Autodesk Autocad Files (*.dwg;*.dfx) seçeneğini aktifleştiriyor ve görüntülemek istediğimiz dosyayı seçerek Aç butonuna tıklıyoruz.

Dosyanızı teknik resim ortamında açmak istiyorsanız açılan menüden, Yeni bir SOLIDWORKS teknik resmi oluştur seçeneğini işaretleyerek İleri butonuna tıklıyoruz.

Yerleşim ve diğer detay ayarları değiştirmek isterseniz açılan menüden değiştirebilirsiniz. Sonrasında tekrar İleri ve Son butonlarına tıklayarak dosyanızı teknik resim ortamına aktarabilirsiniz.

Eğer ki dwg veya dfx uzantılı dosyalarınızı parça ortamında görüntülemek istiyorsanız. Dosya Aç işleminden sonra gelen menüden Yeni parçaya farklı al seçeneğini aktifleştirerek İleri ve Son butonlarına tıklarsanız. İlgili dosyanızın parça ortamında açıldığını görebilirsiniz.