Draftsight Nokta Stilini Değiştirme ve Çizgiyi Eşit Aralıklarla Böldürme

Teknik İpuçlarıKategori: DraftSightDraftsight Nokta Stilini Değiştirme ve Çizgiyi Eşit Aralıklarla Böldürme
Eda Şahin Teknik Destek Mühendisi 4 ay önce oluşturdu
Draftsight içerisinde eklemiş olduğunuz çizgilere eşit aralıklarla noktalar ya da dairesel referanslar mı eklemek istiyorsunuz? Öyleyse aşağıdaki işlem adımlarını takip edebilirsiniz.
İlk olarak bölmek istediğimiz çizgimizi çekiyoruz. Bu referans düz bir çizgi olabileceği gibi dairesel bir model de olabilir. Burada  düz bir çizgi üzerinden örnek yapacağız.
Çizgimizi mesafesini vererek çektikten sonra komut penceresinde DDPTYPE ya da POINTFORMAT yazarak nokta stillerini seçeceğimiz komutu çalıştırıyoruz. Açılan sayfada Noktalar başlığı altında Tür kısmında farklı nokta stillerini görebilirsiniz bu kısımda kullanmak istediğiniz modeli seçip uygula ve tamam demeniz yeterlidir. Ekleyeceğiniz modelin boyut parametresini de yine aynı kısımdan değiştirebilirsiniz.
Çizim ekranına döndükten sonra DIVIDE ( MARKDIVISIONS) komutunu çalıştırıyoruz.
Komutu aktif ettiğimizde program ilk olarak referans çizgiyi tanıtmanızı istiyor. Çizgi seçiminden sonra mouse imlecinizde bir sayı aktif edildiğini görüyoruz. Bu kısımda çizgiyi kaç parçaya bölmek istiyorsak segment sayısı kısmına bu değeri girmemiz gerekiyor. Burada dikkat edilecek husus; nokta sayısı vermiş olduğunuz sayı değerinden bir adet eksik olacaktır. Çünkü segment kısmı çizginin parçalarına karşılık gelmektedir.
10 adet segment sayısı ile bir tanımlama yapıldığında ortaya çıkacak modeliniz aşağıdaki gibi olacaktır.