CATIA Datalarının PMI ile SOLIDWORKS’e Aktarılması

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksCATIA Datalarının PMI ile SOLIDWORKS’e Aktarılması
Tevrat Alan Teknik Destek Mühendisi 2 hafta önce oluşturdu

Bildiğimiz gibi birçok CAD programında annotations olarak adlandırdığımız detaylandırmaları 3D tasarımlarımıza yerleştirebiliyor ve bunlar üzerinden üretim ya da kalite kontrol süreçlerinde hızlı inceleme fırsatları sunabiliyoruz. Şirketler arasındaki iş ilişkileri sayesinde yüklenici firmalar ile ana firma arasında farklı programlar kullanılabilmektedir. Böyle durumlarda maalesef dataları direkt aktarma şansımız çok kolay olmamakla birlikte birçok farklı yöntem kullanılmaktadır.

CATIA ile yapılan bir datanın üzerine eklenen PMI verilerini SOLIDWORKS’te görüntülemek mümkün. Bunun için 2017 ve üst sürümlerde SOLIDWORKS Premium ürünü olması CATIA datalarının dosya uzantısını değiştirmeden açılmasını sağlayacaktır. Ancak 3DInterconnect ile içeri alınmasıyla birlikte her ne kadar açılsa bile unsur ağacını yine aktarılamaz. Bu data içerisinde PMI verilerini aktarabilmek için ise SOLIDWORKS MBD ürününe  ihtiyaç vardır.

Bu şartlar sağlandığında datayı içeri aktarmak istediğinizde “PMI verileri dahil et” seçeneği ile kolaylıkla PMI verilerini içeren CATIA datalarınızı SOLIDWORKS ortamında açıyor olacaksınız.