Armadaworks Sac Metal Değişkenlerinin Kullanılması

Teknik İpuçlarıKategori: SolidworksArmadaworks Sac Metal Değişkenlerinin Kullanılması
Semih Avcı Teknik Destek Mühendisi 4 ay önce oluşturdu

Solidworks de Armadaworks eklentisi ile Montajda veya parça içerisinde Sac Değişkenleri komutu ile “Kalınlık-K Faktörü-Büküm Radüsü” Seçeneklerini hızlıca değiştirebilirsiniz:

  • Solidworks de Armadaworks içinde Sac Metal Değişkenleri komutuna bir montaj içinde tıklandığı zaman Sac Özellikleri listesi önümüze çıkacaktır. Listede montajda bulunan bütün sac komutu ile tasarlanmış parçalar listelenecektir. Burada tablo içerisinden direk olarak “Kalınlık-K Faktörü-Büküm Radüsü” özelliklerini değerlerin üzerlerine tıklayarak değiştirebiliriz. Ayrıca listede parçalarının hangi konfigürasyonlarının kullanıldığı bilgisini de görebiliriz.

  • Listedeki ilk sırada yer alan parça adı 1000-015 olan sacın değerlerini değiştirelim. Kalınlık değerini “2”, K faktörü değerini “0,3”, Büküm Radyüsü değerini ise 2,5 mm ye değiştirelim ve “Kaydet” butonuna basalım.

  • Kaydetme işlemi tamamlanınca “İşlem Başarıyla Gerçekleşmiştir” uyarısı gelmektedir. Montaj içerisinde istenilen adette sac metal parçanın bu şekilde değerlerini hızlıca değiştirebilirsiniz.

  • Ayrıca listeden parçanın üzerine iki kere tıklarsanız seçilen parçayı montajda sizin için öne getirecektir. Böylece hangi parçayı değiştirdiğinizi görebilirsiniz.

  • Değerlerinizin değişikliğini parça içine girdikten sonra Sac Levha Unsurunun altındaki Sac-Levha1 bölümünde faremizden sağ tuşuna basıp unsuru düzenle komutu hızlıca kontrol edebilirsiniz.