3DEXPERIENCE Temiz Kurulum Rehberi

3DEXPERINCE Platform lisanslarının kullanımı sırasında bazı durumlarda giriş veya programı çalıştırmama sorunları yaşanabilmektedir. Bu sorun platform üzerinden gelen güncellemelerin uzun süreli yapılmaması veya gelen güncellemelerin yapılması sonrası kaynaklanabilmektedir. Peki bu gibi durumlarda ne yapmamız gerekmektedir? Kullanılan cihaz üzerinden program kaldırılmalı ve sıfırdan temiz bir kurulum işlemi gerçekleştirilmelidir. Peki bunu nasıl yapacağız? Aşağıda bu durum teker teker
açıklanacaktır. Öncelikle Denetim Masası’ na giriş yapılarak ilgili uygulamaların kaldırılması gerekmektedir.

Denetim Masası’ nda belirtilenler adımlar uygulandıktan sonra akabinde Bu Bilgisayar içerisinden silmemiz gereken dosyalar mevcuttur. Yerel Disk ( C: )’ ye giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımları izleyerek belirtilen klasörleri temizlememiz gerekmektedir. Not olarak; Dassault Systèmes klasörlerini temizlerken içlerini mutlaka kontrol etmemiz gerekmektedir. Çünkü Draftsight’ ta bu klasörler altında yer aldığından dolayı yanlış bir işlem yapmamamız gerekmektedir.

Bu adımlar sonrasında 3DEXPERINCE kalıntısız bir şekilde cihazdan temizlenmiş olacaktır. Temizlenen cihaza yeniden kurulum işlemi yapılabilir.
Son olarak; eğer cihazda aktif olarak kullanılan Solidworks yoksa ve eski kullanımdan kalma kalıntılar bulunuyorsa yukarıdaki adımları uygularken bunları da silmemiz gerekecektir, bilginize.

 

Leave a Reply