Boş SOLIDWORKS Kurulum Yöneticisi Penceresi Sorunu

SOLIDWORKS Kurulum Yöneticisi, SOLIDWORKS ürünlerinin indirilmesine ve kurulumuna yardımcı olmak için çalışan bağımsız bir yükleyicidir. Setup.exe başlatıldıktan sonra kurulum yöneticisi penceresi açılmalı ve hemen birkaç seçenek sunulmalıdır. Bunlar yerine boş bir pencere ile karşılaşırsanız, aşağıdaki çözümler yardımcı olmalıdır.

Çözüm bir, sıkıştırılmış dosyadan çıkarma:

  • Tam kurulum dosyalarının sıkıştırılmış (ZIPPED) bir klasörünün alınması, tek bir dosya indirme olarak Ayrıştırmadan önce, ZIP dosyasına sağ tıklayın ve özellikleri seçin. Genel sekmesinde engelle (varsa) tıklayın ve Uygula/Tamam’ı tıklayın. Sonra ZIP üzerine sağ tıklayabilir ve hepsini çıkarabilirsiniz.

  1. 7-ZIP gibi varsayılan Windows seçeneği dışında başka bir çıkarma aracı kullanın.

 

Çözüm iki, sıkıştırılmamış dosyalar için HTML’yi engellemek:

 

Kurulum dosyaları zaten çıkarılmışsa veya başlangıçta sıkıştırılmış bir durumda değilse, engellenebilen 4 dört HTML dosyası vardır.

  1. İndirilen yükleme dosyası konumuna göz atın <indirilenler (downloads)>\sldim\lang\english\HTML
  2. html’ye sağ tıklayın ve kısayol menüsünden özellikleri seçin,
  3. Eğer “unblock (engeli kaldır)” isminde bir onay kutusu varsa seçin ve uygula (apply) butonuna

tıklayın,

  1. Klasördeki tüm engel bulunan HTML dosyaları için bu işlemi tekrarlayın, (framesetstartup.html, html, navpanestartup.html)
  2. SOLIDWORKS kurulum yöneticisini yeniden başlatın.

Çözüm üç, internet tarayıcısını sıfırlayın:

İnternet tarayıcı ayarlarınızı varsayılan olarak sıfırlamayı deneyin, tarayıcıyı kapatın ve SOLIDWORKS kurulum yöneticisini yeniden başlatın.

 

 

Leave a Reply