SOLIDWORKS EDRAWİNGS Ölçü Aracı Neden Kullanılamıyor?

Teknik EDrawings’te bir dosyayı ölçemediğinizi tespit ederseniz, birkaç olası açıklama vardır.

Hangi Sürümü ve hangi eDrawings sürümünü kullanıyorsunuz?

EDrawings’te Ölçüm aracını kullanıp kullanamayacağınızı kontrol etmek için ilk şey, hangi sürümü kullanıyorsunuz?

EDrawings 2019’dan başlayarak, ölçüm aracı eDrawings Viewer’ın ücretsiz sürümünde mevcuttur. Bu nedenle Ölçü aracını etkinleştiremiyorsanız, sürümün 2018 veya daha eski olup olmadığını kontrol edin. Bunu Yardım> eDrawings Hakkında’ya giderek yapabilirsiniz.

2019’dan önceki bir sürümü kullanıyorsanız, ölçüm aracına yalnızca eDrawings’in Profesyonel sürümü erişebilir.

Bu durumda, ücretsiz eDrawings’in en son sürümünü yükleyebilirsiniz ve ölçüm aracına erişmelisiniz (dosyanın yayıncısı aşağıda açıklanan seçeneği devre dışı bırakmadıysa).

Şimdi durum bu olsa da, geçmişte Ölçüm aracının kullanılabilirliği ilk başta kafa karıştırıcı görünebilecek bir şeydi.

SOLIDWORKS Professional ve SOLIDWORKS Premium, eDrawings Professional lisansı ile birlikte gelirken, SOLIDWORKS Standard ürünü eDrawings’in ücretsiz sürümü ile birlikte gelir.

Bu nedenle 2019 sürümüne kadar, ücretsiz eDrawings Viewer’a sahip bir kullanıcı tarafından açıldığında SOLIDWORKS Standard’da yayınlanan bir eDrawings dosyası ölçüm aracına erişemez. Ancak eDrawings Professional lisansı olan bir kullanıcı aynı dosyayı açarsa, ölçüm aracı kullanılabilir.

Ancak, eDrawings dosyası SOLIDWORKS Professional veya Premium’da yayınlandığında (veya bir kullanıcı eDrawings Professional’ın bağımsız bir lisansına sahipse), dosyaya yalnızca bu dosya için ücretsiz eDrawings Viewer’daki sınırlamaları kaldıracak bir etiket eklenir . Bu, ücretsiz eDrawings Viewer’a sahip bir kullanıcının, ölçüm aracı da dahil olmak üzere eDrawings Professional araçlarına erişmesini sağladı.

Neyse ki 2019’da ücretsiz eDrawings Viewer’daki değişiklikler tüm bu karışıklığı ortadan kaldırdı.

Ölçü Aleti Kilidi

Bir kullanıcının bir eDrawings dosyasını ölçmesini engelleyebilecek ikinci faktör, eDrawings dosyasını yayınlayan kullanıcının tasarım verilerini koruyan ölçü aracını kilitleme yeteneğine sahip olmasıdır. Bu, SOLIDWORKS’te Dosya> Farklı Kaydet’e gidip, “Kayıt türü” olarak eDrawings’i seçip Seçenekler düğmesine tıklayarak kontrol edilir.

Varsayılan olarak “Bu eDrawings dosyasını ölçmek için Tamam” seçeneği, yayınlanan herhangi bir eDrawings’de ölçüm aracını devre dışı bırakma tiki boş gelir, bu nedenle bu seçeneği etkinleştirmezseniz, hiç kimse oluşturduğunuz eDrawings dosyalarında Ölçüm aracını kullanamaz. Özelliği açtığınız zaman EDRAWINGS üzerinden ölçü alabilirsiniz.

Bu nedenle, eDrawings ölçü aracını bir dosyada etkinleştirmek için:

  1. Dosya ya eDrawings 2019’un ücretsiz sürümünde ya da daha yeni sürümünde ya da 2018 ya da daha eskiyse eDrawings Professional’da açılmış ya da eDrawings Professional AND tarafından yayınlanmış olmalıdır
  2. Dosya yayınlanırken “Bu eDrawings dosyasını ölçmek için Tamam” seçeneğinin etkinleştirilmiş olması gerekir.

Leave a Reply