Görüntü Kalitesinin SOLIDWORKS Performansı ve Dosya Boyutu Üzerindeki Etkisi

SOLIDWORKS görüntü kalitesi ayarları, dosya boyutu ve sistem performansı üzerinde en büyük etkiye sahiptir. Bunun genel performans üzerinde de bir etkisi vardır. 4 temel şekli (küp, silindir, küre, halka) SOLIDWORKS üzerinde çizip karşılaştırmasını yapacağız.

Görüntü kalitesini ayarlamak için Araçlar> Seçenekler >Belge özellikleri>Görüntü kalitesine gidin ve kaydırıcı tamamen sola (en düşük ayar) hareket ettirin, dosyayı yeniden oluşturup kaydedin ve dosya boyutunu not edin.

Sonraki adımda kaydırıcıyı biraz daha ileriye kaydırıp dosyayı yeniden oluşturun ve kaydedin.

Bu adımda ise kaydırıcıyı en yüksek konuma getirin ve dosyayı yeniden oluşturup kaydedin.

Aşağıda görmüş olduğumuz sonuçlar kaydırıcının farklı konumuna kaydedilen dosyalara ait boyutlardır.

Yalnızca düz yüzeyleri olan küpte, dosya boyutunun SOLIDWORKS görüntü kalitesinin ayarından tamamen etkilenmediğini fark ettik.

Halka veya küre gibi daha kavisli şekillerin dosya boyutu (20-3oKB) üzerinde önemli bir etkisi olduğunu fark ettik. Bu yüzeyleri oluşturmak için gereken üçgen sayısından kaynaklanmaktadır. Küp, görüntü kalitesinden bağımsız olarak 12 üçgenden (yüz başına 2) oluşmaktadır.

SOLIDWORKS dosya boyutunu- döşemeyi parça belgesiyle kaydet seçeneğini kapatarak düşürmemiz mümkün. Üçgenlerden bir küre yapıyorsanız, kalite ayarı düşük ve yüksek ayar arasında büyük bir fark yaratır.

”Döşemeyi parça belgesiyle kapat” seçeneğini kapatarak, kaydırıcının dosya boyutu üzerinde hiçbir etkisi kalmamaktadır.

 

Leave a Reply