Kullanıcılar veya Gruplar için SolidNetWork License Manager’da Lisanslar Nasıl Ayrılır ?

Belirli SOLIDWORKS lisanslarını seçili kullanıcılar veya kullanıcı grupları için ayırabilirsiniz, böylece lisans her zaman kullanılabilir olur. Belirli SOLIDWORKS lisanslarını seçili kullanıcılar veya kullanıcı grupları için ayırabilirsiniz, böylece lisans her zaman kullanılabilir olur.

Bu, SolidNetWork Lisansı (SNL) dosyasına okunan bir Seçenekler dosyası kullanılarak gerçekleştirilebilir. Seçenekler dosyasının kullanımını görmek için Solidworks’te Zaman Aşımı Süresi Ayarlama içeriğine de göz atabilirsiniz.

sw_d.opt seçenekler dosyasını oluşturduktan sonra, gruplar oluşturmak ve lisansları rezerve etmek için aşağıdaki satırları ekleyin:

Grubu tanımlayın:

Kontrol edilecek farklı kullanıcı gruplarını tanımlayın. Her grup için ayrı bir satıra yeni bir tanım yazın. Bir grubun tanımı şunları içerir:

NOT: Kullanıcı adı, kullanıcının Lisans Yöneticisinde nasıl gösterildiğine bağlı olarak büyük/küçük harfe duyarlıdır. Grupları kurmadan önce, her kullanıcının bir lisansı kontrol etmesini ve Lisans Yöneticisinde Lisans Kullanımı altında gösterilen kullanıcı adını gözden geçirmesini sağlayın. Seçenekler dosyasında tam olarak aynı kullanıcı adını kullanın.

  • GROUP, bir grup tanımlamak için FlexLM sözdizimidir.
  • Grup_Adı, gruba başvurmak için kullanılacak addır.
  • Kullanıcı, kullanıcı adıdır. Kullanıcı girişlerinin sayısı, grupta kaç kullanıcının olduğuna bağlıdır.

Lisansları Rezerve Et

Rezerve etmek istediğiniz lisans sayısını ayarlayın. Yine, her grup için yeni bir yedek satır oluşturun. Yedek hattın tanımı şunları içerir:

  • RESERVE, bir rezervasyonu tanımlamak için FlexLM sözdizimidir.
  • Number_Reserved, bir grup için ayrılacak lisans sayısıdır.
  • Özellik, rezerve edilecek ürün türüdür (özellik adlarının tam listesi şu adreste bulunabilir: Solidworks’te Zaman Aşımı Süresi Ayarlama

Örnek

ekEfe kullanıcıları için; 1 Professional lisansı da Tevrat ve Efe kullanıcıları için ayırmak istiyor. Seçenekler dosyası şöyle görünmelidir:

Not: Bir kullanıcı için özel olarak bir lisans ayırmak istiyorsanız, şu biçimi kullanın: REZERV <Number_reserved> <feature> USER <user>  (<> dahil etmeyin)

Leave a Reply