Malzeme Listesi İçeren Bir Montajı SOLIDWORKS Composer Uygulamasına Aldıktan Sonra Öğe Numaraları Neden Malzeme Listesi Kimliği Bilgileriyle Eşleşmiyor?

SOLIDWORKS Composer bilgileri, varsayılan olarak, alınan meta özelliklerdeki “Öğe Numarası” yerine SOLIDWORKS Composer “Özellikler” öğesinde yer alan “Malzeme Listesi Kimliği” özelliğini gösterir. Alma işlemi öncesinde SOLIDWORKS’te malzeme listesi numaralarında manuel değişikliklerin yapıldığı bazı durumlarda, ekrandaki malzeme listesiyle bilgi arasında uyumsuzluk olabilir.

 

Composer’a aktarmak istediğimiz projemizin Solidworks içerisinden malzeme listesini açıyoruz. “Öge Numaraları” kısmından başlamasını istediğimiz numaralandırmayı “Başla” kısmına yazarak onaylıyoruz. Bu şekilde listemizi oluşturuyoruz ve kaydediyoruz.

Composer içerisinden “Dosya>Aç” adımlarını takip ederek projemizi seçiyoruz. Açılır pencereden “SOLİDWORKS Malzeme Listesini al” seçeneğini aktifleştirip açıyoruz.

İçe aktarılan montajın malzeme listesine baktığımızda “Öge No.” kısmı SOLIDWORKS içerisinden gelmektedir. Fakat bilgi oluşturduğumuzda farklı olarak numaralandırma yapmaktadır.

Bunun sebebi aşağıdada gözlemlediğimiz gibi numaralandırmaları malzeme listesi kimliğinden çekmesidir.  Bunu gözlemlemek için Malzeme Listesi sekmesinden “Sütunları Yapılandır” komutuna tıklıyoruz. “Kullanılabilir Özellikler” içerisinden malzeme listesi kimliğini “Görüntülenen Özellikler” kısmına aktarıyoruz. Tamam diyerek BOM güncellemesini sağlıyoruz.

Numaralandırmaları seçtiğimizde çıkan özellikler penceresinden, “metin” seçeneğinin de meta özelliği seçmemiz gerekmektedir. Bu şekilde eklemiş olduğumuz öge numaralarını numaralandırmalara aktarabiliriz.

 

Leave a Reply