ARMADAWORKS İle Tek Tuşla Tüm Teknik Resimlerinizi PDF’e Çevirin

 

Solidworks’te tasarımlarınız tamamlandığında hazırlanan teknik resimlerin birçoğunu ya teknik resimler hazırlanırken işlem tamamlandığında pdf’e çevirip kaydederiz ya da teknik resim işlemleri tamamlandığında tek tek açıp hepsini pdf’e dönüştürme işlemleri ile uğraşmak zorunda kalırız. Bu işlemler çok zaman alacaktır.

 

ArmadaWorks’te Dönüştür komutu içinde bulunan “PDF” seçeneği Solidworks hazırlamış olduğunuz teknik resimlerinin tek işlemle hepsini PDF olarak kaydetmenizi sağlayacaktır. Bu da üretime geçiş ve tasarım zamanında hızlanma gibi avantajları olacaktır. Şimdi örnek bir montaj üzerinde işlemi gerçekleştirelim.

 

ArmadaWorks’te montajda Dönüştür komutuna tıklandığında parçaların hepsini otomatik tanıyacaktır. Teknik resmi dönüştürmek istiyorsanız öncelikle otomatik eklenen parçaların temizleyip ilerlemek sağlıklı olacaktır. Çünkü burada eklenen “Tip” bölümünden de anlaşılacağı üzere “Parça” formatındadır.

– 1- Örnek Montaj

Öncelikle dönüştür komutu ile açılan pencerede sol üst köşede yer alan kutucuğa tıklandığında hepsi otomatik seçilecektir ve Mouse sağ tık yapıldığında ( )  hepsini sil seçeneği çıkacaktır ve mavi ile işaretlenen parçalar temizlenmiş olacaktır.

– 2- Dönüştür Komutu

Temizlenmiş ekranda “Dosya Ekle” komutu ile teknik resimlerin olduğu konuma gidip dönüştürmek istediğimiz teknik resimleri seçerek dönüştürme içine alırız.

– 3- Teknik Resimleri Ekleme                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Teknik Resimler eklendiğinde aşağıdaki gibi görülmüş olacaktır. “PDF” tiki işaretlendiğinde ve tamam tuşuna tıklandığında dosya yolu seçme işlemi yapılır. Burada aynı anda başka kayıtta yapmak istiyorsanız o dosya formatlarını da seçebilirsiniz. Teknik resimlerinizi hazırlarken ayrı klasörde hazırlarsanız bulmak, işaretlemek ve dosya olarak eklemek daha kolay olacaktır.
– 4- Eklenmiş Teknik Resimler ve PDF seçeneğini işaretleme

Dosya yolu seçilerek pdf kaydetmek istenilen dosya yolu seçilir.

– 5- Dosya Yolu Belirleme

PDF’ler kaydedildikten sonra dosya yolunu açarak PDF’leri görüntüleyebilirsiniz.

– 6- PDF Kontrolü

 

Leave a Reply