SOLIDWORKS Flow Sımulatıon İçerisinde Rapor Oluşturma

SOLIDWORKS Flow Simulation ile gerçekleştirdiğimiz analiz sonuçlarını post-proses alanında çeşitli konturlar, grafikler ve sonuç değer tabloları oluşturarak analizin sonuçlarını yorumlamaya ve model üzerinde gerekli olan revizyonları belirlemeye çalışmaktayız.

Tabi ki analiz çıktılarını belgelemek ya da ilgili birimlere sunmak için rapor oluşturmak gerekebilir. Rapor içerisinde analiz sürecinde yapılan adımları dahil etmeniz gerekecek ve normal şartlarda bunları tek tek kontrol ederek raporlarınızı oluşturmanız gerekecektir.

SOLIDWORKS Flow Simulation ile raporlarınızı kolaylıkla sizin için oluşturmasını sağlatabilirsiniz. Bunun için rapor oluştur komutu ile rapor düzlemelerinizi yaparak hızlı bir şekilde çıktı oluşturabilirsiniz.

Rapor komutu sonuçlar başlığının altında yer almaktadır.

 

Rapor oluştur dediğinizde açılan pencerede artık rapor oluşturmak için şablonları, eklenecek belge ve resimleri rahatlıkla düzenleyebilirsiniz.

Komut penceresi ve şablon uzantısı

Komutu aktif ettiğinizde ekranda rapora ekleyebileceğiniz arka planda açık olan Word dosyalarını gösterir. Flow Simulation raporu oluşturmak için bir şablon seçmenizi ister. Bu şablonu ister programın kendi varsayılan şablonlarında seçebilir ya da kendi şablonlarınızı oluşturarak onlar üzerinden de işlemler yaptırabilirsiniz.

Şablonu seçtikten sonra artık rapora eklemek istediğiniz resim veya ekran görüntülerini ayarlayabilirsiniz.

Rapor içerisine eklenmesi istenen resimlerin ayarlanma ekranı

Tüm ayarlamaları yaptıktan sonra artık raporunuzu kaydedip dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Örnek rapor kapak sayfası

Leave a Reply