SOLIDWORKS Manage PDM Durumunu Değiştirme Süreci

SOLIDWORKS Manage‘da Manage içindeki bir işlem aracılığıyla bir dosyanın PDM geçişini başlatabiliyoruz ; bu da bize belgelerimizin tam kontrolünü tek bir yerden sağlıyor. SolidWorks Manage, PDM ile entegre çalışarak süreç yönetimini, proje yönetimini ve veri yönetimini bir araya getirir. Bu entegrasyon sayesinde, süreç adımları ve iş akışları PDM içerisindeki durum değişiklikleri ile bağlantılı hale gelir. SolidWorks Manage‘de bir süreç adımı gerçekleştirildiğinde, bu adım PDM’deki ilgili dosyanın durumunu değiştirebilir. Bu, iş akışlarını daha otomatik ve kontrollü hale getirir. Aşağıda bu işlemin nasıl gerçekleştiğini açıklayan adımları bulabilirsiniz:

 

SOLIDWORKS Manage’da PDM Durum Süreci nasıl oluşturulur?

Yönet’i başlatın  ve Yönetim Seçenekleri’ni açın …

Yönetim Seçenekleri

Yapılar > İşlemler

  • Değiştirilecek işlemi seçin ve Düzenle’yi seçin

Düzenleme Süreci

İşlem Yönetimi Sihirbazından İş Akışı Özellikleri ekranını seçin.

İş Akışı Özellikleri

Çıkış Düğümünü Seçin

  • Çıktılar Sekmesini Seçin > Ekle
  • Durum çıktısı iletişim kutusunda; PDM Durumunu Değiştir’i ve ardından Kaydet’i seçin.

PDM Durumunu Değiştir

Durum Çıktısını Değiştir iletişim kutusundan Yeni’yi seçin

  • PDM İş Akışı Durumu değiştirme seçenekleri iletişim kutusunda listelerden uygun PDM Nesnesi , İş Akışı , Kaynak Durumu ve Geçişi seçin.
  • Kaydet ve kapat.

PDM İş Akışı Durum değişikliği seçenekleri

  • İşlem Sihirbazını kaydedin ve kapatın.

Bir SOLIDWORKS Manage PDM Durum Süreci uygulandıktan sonra, kullanıcıların yalnızca bir dosyayı bir Manage süreci çıktısı aracılığıyla yükseltmeleri gerekir ve uygun  PDM geçişleri gerçekleşir ve PDF dönüştürme, Revizyon Numaralandırma vb. gibi ilgili geçiş görevleri başlatılır. SOLIDWORKS Manage‘ı tüm veri yönetimi ihtiyaçlarınız için ‘Tek Duraklı Mağaza’ haline getirir. SolidWorks Manage ve PDM entegrasyonu hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız, SolidWorks dökümantasyonlarını inceleyebilir veya uzman danışmanlardan destek alabilirsiniz.

Leave a Reply