SOLIDWORKS Referans Verilmiş Belgelerin Açılması

SOLIDWORKS referans verdiğimiz bir data ya da montajı açtığımız zaman arka planda

Referans olarak verdiğimiz tüm dataların açıldığını gözlemlemişsinizdir. Bu durum SOLIDWORKS için arka planda çok dosya çalışmasından kaynaklı donma ve kasma sorunlarına sebep vermektedir.

Bu sorun için aşağıda verilmiş görseli incelediğimiz zaman bir defa da olsa karşımıza çıkmıştır.

Referans verdiğimiz bir data ya da montajı açtığımız zaman görselde de olduğu gibi bir uyarı bizi karşılamaktadır. Eğer en üstte bulunan seçeneği işaretlediğimiz zaman montajımızı ya da datamızı her açtığımız zaman arka planda referanslı tüm parçalarımız açılacaktır. Eğer boyutu ve sayısı fazla olan bir dosyamız var ise tüm referansları açacağından dolayı cihazımızda donma ve kasmalara sebep olmaktadır.

Burada bizim yapmamız gereken, ikinci seçenekte olduğu gibi “Referans verilmiş belgeleri açma” seçeneğini açma seçeneğini seçmek olacaktır. Bu şekilde sadece datamız ya da montajımızı açtığımız zaman arka planda fazladan dosya açılmayacaktır.

Görselde en altta olan “Bu diyaloğu bir daha gösterme” seçeneğini işaretlediğimiz zaman hangi seçeneği seçersek her zaman o ayarda açılacaktır. Eğer seçimimizi değiştirmek istersek tekrardan uyarı mesajını aktif etmemiz gerekecektir.

(SOLIDWORKS Ayarlar)

Genel ayarlar bölümünde bulunan “İletiler/Hatalar/Uyarılar” sekmesi altında bulunan “Kaldırılmış Mesajlar” kısmında gizlediğiniz tüm uyarılar ve mesajlar bulunmaktadır. Burada bulunan uyarıları tekrardan açarak tekrardan seçeneklerin karşınıza çıkmasını sağlayabilirsiniz.

SOLIDWORKS ayarları ile ilgili daha fazla bilgi için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Leave a Reply