ARMADAWORKS İle Profil Optimizasyonu

Solidworks’te yapılan profil tasarımlarının kesim listelerini oluşturmak için teknik resim modülünde yer alan profil listesi seçeneğini kullanarak profillerin boylarını çıkarmış oluruz. Ancak bu işlem çoğu zaman yetersiz kalır. Çünkü verilen profil boylarına göre kesilecek profil yerleşimini yapmak testere operatöre kalmıştır. Bir de birçok proje ve birçok profil boyu işin içine girdiği zaman bu işlem iyice kafa karıştırıcı bir hal almaktadır. Çünkü hem boy profillerin kesiminde az fire vermek böylece maliyeti düşürmek önemlidir. İşte burada devreye Armadaworks girmektedir.

 

ArmadaWorks profil optimizasyonu ile kesim listesi oluşturarak karmaşık profil yerleşimini basit hale dönüştürebiliriz. Profil optimizasyonu butonu ile profilleri en doğru şekilde ve gerekli ayarlamaları yaparak ulaşabilirsiniz.

-1- Örnek Profil Tasarımı

Profil optimizasyonuna basıldığında bizi karşılayan sayfadan profil listelerine, ayarlara ve optimizasyon tuşuna ulaşabiliriz. En son olarak raporla ile bu işlemi html sayfayı olarak istenilen sayfa formatında kaydetmemize olanak sağlayacaktır.

-2- Profil Optimizasyonu

Profil Listesi seçeneğinde tasarımda kullanılan profiller ve kesimde kullanılacak satın alınan profillerin uzunluklarını (genel olarak bir boy profil 6000 mm kabul edilmektedir.) girmenizi sağlayacak ayar bölümü bulunmaktadır. Sayfanın alt bölümünde yer alan iş adedi girebileceğiniz gibi ayrıca stokda bulunan profil boylarını da ekleyebilirsiniz.

-3- Profil Listesi

Ayarlar bölümüne gelindiğinde ise testere kalınlığı ve maksimum fire ayarlarını değiştirebilir. Rapor sayfa formatınızı değiştirebilirsiniz.

-4- Ayarlar

İstenilen ayarları yaptıktan sonra optimizasyon 1 veya 2 tuşuna basarak kesim listesi ve yerleşimini oluşturabilirsiniz. Raporla tuşu ile de alınan optimizasyonu işaretlemiş olduğunuz sayfa formatında görüntüleyebilirsiniz. Optimizasyonla kullanılan stok sayısına parça adedine fire yüzdesi bilgilerine hızlıca ulaşabilirsiniz.

-5- Profil Optimizasyonu

Raporda kesim listeleri hangi sıra ile profillerin kesileceğini hem liste olarak hem de şekil olarak vermektedir. Rapor görüntüsü olarak alınan A0 formatı ile çıktı alıp üretimi yönlendirmelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

-6- Rapor

 

Leave a Reply