Product Structure Editor İle SOLIDWORKS Kullanmadan Montajı Düzenleme

Solidworks de hazırladığımız projelerin ana montajlarında bazen değişiklere ihtiyaç duyarız. Bu değişiklikler kimi zaman bir yenilik bir detay değişimi ile revizyon veya parça ile alt montajlardan birini çıkarmaya kadar değişiklikler yapabiliyoruz. Ayrıca montajımıza yeni parçalar ekleyebiliyoruz. Şimdi bu işlemlerden çıkmasına karar verdiğimiz bir alt montajın veya parçanın Solidworks’ü açmadan nasıl gerçekleştirilebileceğini inceleyeceğiz.

Artık günümüz Solidworks’ü olarak bahsettiğimiz yeni nesil Solidworks olan 3Dexperience platformu ile tasarladığımız montajımızı öncelikle 3Dexperience platformuna kaydedeceğiz. Daha sonrasında platform uygulamalarından “Product Structure Editor” uygulaması ile montajdan parça veya alt montaj çıkarma işlemini yapacağız. “Product Structure Editor” CAD formatındaki 3Dexperience içeriğini ve VPM veri modelini tek bir ürün yapısı modelinde birleştirmeyi amaçlar. Eksiksiz bir Bir web tarayıcısı içinde gezinme ve yazma deneyimi sunar.

1– Product Structure Editor

 

Yüklemesini yapıp incelemek üzere açtığımız montajımızda aynı anda görsel olarak da montajı görmek istiyorsak dasboard da “Compose” uygulamsı ile yan yana kullanarak görüntülemeyi rahatlıkla yapabiliriz.

2– Compose Yardımı ile Görüntüleme

 

Açılan montajda alt montajları ve alt parçaları detaylı görebiliriz. Ayrıca “Compose” uygulaması yardımı ile de tıkladığımız alt montaj veya parçaların mavi renkte parlayarak seçimini görebiliriz.

-3- Neler Yapılabilir

İşaretlediğimiz parçada fare de sağ tık yaptığımızda ( )  uygulamak istediğimiz birçok özellik gelecektir.

Bu özelliklerinden bazılarını incelediğimizde,

 

Open With: İşaretlediğimiz parçanın veya alt montajın başka bir uygulama ile açılması.

Expand All: İşaretlediğimiz parçanın veya alt montajın alt yollarının açma kapama.

New Product: Yeni ürünü Solidworks kullanmadan oluşturma.

Detach: İşaretlediğimiz parçanın veya alt montajı kaldırma.

Bu özellikler Solidworks’ü açmadan montaj değişiklikleri yapamamızı sağlayacaktır. Yeni ürün olşuturmamızı veya olan ürünü kaldırmamızı sağlayacaktır. Şimdi işaretlediğimiz parçayı “Detach” seçeneğini kullanarak montajdan çıkaralım. Montajdan turak bölümünü çıkardığımızda otomatik olarak “Compose” da buna tepki vererek görünümü güncellemesini yapacaktır.

4-Detach Edilmiş Montaj

 

Leave a Reply