SOLIDWORKS PDM Dosya Revizyonunu Manuel Ayarlama

Zaten atanmış bir revizyon seviyesi olan bir dosyayı bir PDM Kasasına getirmeniz gerekirse, revizyon bilgilerini kasa veritabanıyla eşleştirmek eskiden çok zaman alıcı bir işlemdi. Ancak SOLIDWORKS PDM’de bunu yapmak artık çok daha kolay.

Yeni bir “ Revizyon Ayarla ” komutu, uygun izinlere sahip kullanıcıların dosyanın Revizyonunu tam olarak olması gerektiği gibi doğrudan ayarlamasına ve aynı zamanda gerektiğinde veri kartı revizyon değişkeni bilgilerini güncellemesine olanak tanır.

Bunu yapmak için kullanıcının “Revizyon Ayarla” iznine sahip olması gerekir; yöneticiler bu izni Klasör İzinleri ve Durum İzinleri’nden uygulayabilir.

Klasör İzinleri Penceresi

Durum İzinleri Penceresi

 

SOLIDWORKS PDM Dosya Revizyonunu Ayarla

Dosyanın check-in yapılmış olması ve revizyon şeması tanımlanmış bir durumda olması gerekir . Revizyon değişkeni, Revizyonu Ayarla komutunun değişken değerini güncelleyebilmesi için durum bilgilerinde atanmalıdır.

Revizyon Komutunu Ayarlama Penceresi

 

İletişim kutusunda, revizyon seviyesini ayarlamak için açılır listeyi kullanın . Yeni revizyon seviyesinin veri kartına yazılması için “Değişkeni Güncelle” kutusunu işaretleyin.

Revizyon Ayarla Penceresi

Tamam’a tıkladığınızda hem veritabanındaki revizyon seviyesi hem de veri kartındaki revizyon değeri dosyanın eski revizyon seviyesiyle senkronize edilecektir

Yeni revizyon değeri uygulandı

 

Leave a Reply