Product Structure Edıtor’le Solıdworks Olmadan Montaj, Parça Oluşturma

 

Tasarımlarımızı yaparken montaj adını ve alt montaj ve parçalarının isimlerini önceden belirleyebildiğimiz sistemli çalışma yaptığımız durumlarda Solidworks’ü açmadan bu montaj ve parçaları alt montaj yapı sistemini 3DExperience platformunda yer alan “3D Product Architech” rolünün içinde olan “Product Structure Editor” ile bu işlemi gerçekleştirebiliriz.

Yeni nesil Solidworks olarak adlandırdığımız 3DExperience platformunda “Product Structure Editor” ile eski Solidworks kullanımız da yer alan Treehouse uygulaması gibi kullanmamızı sağlamaktadır. Treehouse ile düzenleyebildiğimiz veya sıfırdan oluşturabildiğimiz montaj ve parça yapılarını artık yeni nesil Treehouse olarak “Product Structure Editor” olarak adlandırabiliriz. Ayrıca “Product Structure Editor” birçok yenilik ve ek özellikleri ile daha avantajlı durumdadır. “Product Structure Editor” uygulamasını açtığımız da aynı zamanda yan sekme olarak açılan “3D Compose” ile de montajın görünümünü sağlayabiliriz.

Product Structure Editor

 

“Product Structure Editor” ile montaj ve part dosyası oluşturmak için “Start a New Activity” bölümünden “New Product” diyerek yeni montaj dosyası oluşturulmaktadır. Oluşturulan montaj dosyasında “Properties” bölümünde “Title” ile Montajın ismini “Template” ile doküman türünü ve “Credentials” ile de kaydedilecek space bölümü seçilir. “Classfications” bölümünden hangi “Bookmark” olacağı seçilir ve “Creat” butonu ile montaj dosyası oluşturulur.

Montaj Oluşturma

Oluşturulan ana montaja alt montajlar “New Product” butonu ile yapılırken, parçalar ise “New Part” butonu ile oluşturulur. Bu işlem yukarıda anlatılan işlem sırası ile yapılır.

Alt Montaj ve Parçaları Oluşturma

Oluşturulan alt montaj ve parçalar unsur ağacı şeklinde görünür ve alt montajlar arasında parça hareketleri ile alt montajların üste veya alt inme işlemleri gidi kaydırma işlemi ile yapılabilir.

Montaj Ağacı Görüntüsü

Bu işlemlerden sonra oluşturulan yapı da parça tasarımları isterse yine 3DExperience ortamında istenirse Solidworks ortamında da yapılabilir. Treehouese gibi kullanılabilecek olan bu uygulamada bütün yapılarınızı önceden hazırlayabilir. Hazır olanları ise düzenleyebilirsiniz.

Solidworkds’de Tasarım Öncesi Görünüm

Leave a Reply